Mobilā versija
+4.7°C
Guna, Judīte
Sestdiena, 10. decembris, 2016
27. janvāris, 2014
Drukāt

Svinīgi un latviski. Rupjmaizes un biezpiena deserts

edienkarte_42

Sastāvdaļas: (4 porcijas) 200 g rupjmaizes rīvmaizes, 1 ēdamkarote kanēļa, 4 – 5 ēdamkarotes cukura, 100 g dzērveņu, 100 g zemeņu, 3 ēdamkarotes medus, 200 g biezpiena, 25 g želatīna,

100 ml smiltsērkšķu sulas, 1 citrona sula, pēc vajadzības: rīvēta cidonijas miza, olīveļļa, ziedputekšņi un zaļumi.

 

Kā gatavot?

Rīvmaizi sajauc ar kanēli, trešdaļu cukura un diennakti briedina medus, dzērveņu un zemeņu sulas maisījumā.

Biezpienu saputo ar citronu sulu, otru trešdaļu cukura un rīvētu cidonijas mizu. Kad masa ir viendabīga un maiga, tai pievieno 15 g uzbriedināta želatīna. Masu lej cilindriskā formā un ievieto ledusskapī, lai sacietē.

Smiltsērkšķu sulai pievieno medu un izkausētu uzbriedinātu želatīnu, samaisa un pilina glāzē ar aukstu eļļu, lai izveidojas bumbiņas. Pirms pasniegšanas tās jānoskalo.

Uz šķīvja kārto rīvmaizes un biezpiena masu un smiltsērkšķu želejas bumbiņas. Rotā ar ziedputekšņiem un zaļumiem, uzpilina medus lāses.

 

Gatavoja restorāna “Bibliotēka No1” šefpavārs Māris Jansons.

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+