Mobilā versija
Brīdinājums -2.3°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
29. jūlijs, 2014
Drukāt

Tomāti ar timiānu


Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas:

• 500 g tomātu

• 50 g brūnā cukura

• 10 ml balzametiķa
stāvdaļas:

• 3 ēdamkarotes laima sulas

• 3 krustnagliņas

• ēdamkarote sasmalcināta timiāna

• kanēļa standziņa

Pagatavošana. Tomātus sagriež gabaliņos. Lielākus tomātus blanšē un noņem mizu. Ja gatavo no mazajiem tomātiņiem ar plānu mizu (ieteicamākais variants šai receptei), to var atstāt. Ja nav pieejams svaigs timiāns, var izmantot kaltētu. Visas sastāvdaļas liek pannā ar augstām malām un maisot vāra uz vidēji stipras uguns 40–55 minūtes, līdz masa sāk līdzināties ievārījuma konsistencei (vārīšanas ilgums atkarīgs no tomātu šķirnes). Izņem kanēļa standziņu un krustnagliņas. Sapilda tīrās burkās. Tūlītējai ēšanai ievārījumu glabā ledusskapī (jāizlieto 2–3 nedēļu laikā). Glabāšanai ziemā burkas jāsterilizē +85 °C aptuveni 20 minūtes. Garšo kopā ar gaļas ēdieniem, lieliska picas sastāvdaļa.

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+