Foto – Aija Geida

Zemeņu kārtojums ar karamelizētām drumstalām 0

Drumstalām katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno cukuru un kviešu miltus. Izmaisa, liek karstumizturīgā veidnē un cep līdz +180 °C uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz drumstalas ir zeltaini brūnas. Atdzesē un ar rokām saberž mazos gabaliņos.

“Nespēju izskaidrot, cik pazemota jūtos…” Stradiņa slimnīcas paciente milzīgo maksu par autostāvvietu uzskata par necilvēcīgu 116
Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Šos ēdienus ir aizliegts likt uz galda Vecgada vakarā: Uguns zirgs būs dusmīgs!
Lasīt citas ziņas

Zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Saldo krējumu kopā ar karamelizēto cukuru saputo stingrās putās. Lielā, platā traukā vairākās kārtās liek zemenes, drumstalas un putukrējumu. Patur ledusskapī vismaz četras stundas. Pasniedz deserta trauciņos, izrotājot ar svaigu zemeņu pusītēm. Var pagatavot vakarā un likt galdā no rīta. Garšo kā zemeņu un sviesta mīklas kūka.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.