Foto: Normunds Baranovskis

Gardām un neparastām vakariņām šefpavāra recepte: biezpiena klimpas 3

Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
“Krievi mūs burtiski aprīs!” Ukraiņu komandieris skaidro iespējamās kara pauzes briesmas 139
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Lasīt citas ziņas

Tiem, kam garšo biezpiens, taču tas mazliet apnicis tradicionālā veidā, šis būs lielisks “špikeris”, kā no biezpiena pagatavot garšīgas klimpas!

Biezpiena klimpas

Foto: Normunds Baranovskis
CITI ŠOBRĪD LASA


4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sastāvdaļas:

Putrai:

  • 160 g pilngraudu auzu pārslu
  • 400 ml ūdens
  • ½ tējk. sāls
  • 400 ml piena

Mērcei:

  • 1 apelsīns
  • 1 ābols
  • ½ tējk. malta kanēļa
  • 1 ēd. k. cukura

Pagatavošana:

Biezpienu sajauc ar miltiem un izmīci mīklu. Sadali to 6–8 daļās un izrullē garas pirksta platuma desiņas. Sagriez tās mazākos gabaliņos, lai atgādina spilventiņus. Liec tos bļodā un pievieno miltus, lai tie nesalīp cits ar citu.

Tie jau ir gatavi vārīšanai. (Var izveidot formu, izmantojot mazās rīves otru pusi. Liec biezpiena spilventiņu rīves otrā pusē un, piespiežot ar īkšķi, virzu spilventiņu uz leju, tā izveidojot īpašu klimpu formu).

Klimpas jāliek vārošā ūdenī un jāvāra tikai dažas sekundes, līdz tās uzpeld. Tāpēc pirms tam pagatavo mērci. Izkausē sviestu, pievieno cukuru, tad citrona sulu un skābo krējumu. Mērcē liec novārītās klimpas, apmaisi un pasniedz, pārrīvējot ar citrona miziņu. Pievieno arī kanēli vai kādu ogu pulveri, ja mājās tāds ir.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.