Foto – Aija Geida

Gurķu salāti ziemai. 4 receptes – no maigākas līdz pikantākai 0

Ar kurkumu un ķiplokiem

Sācies gurķu laiks! Kad ražu svaigā veidā apēst vairs nespēj un gana iesālīts, ieskābēts un iemarinēts, ziemas krājumiem var pagatavot gardus salātus. Kraukšķīgi svaigo gurķu salāti ir delikatese.

Reklāma
Reklāma

• 1,5 kg nomizotu gurķu

• 3 lielas ķiploka daiviņas

• 200 g sīpolu

• ¾ tējkarotes kurkumas

• 3 ēdamkarotes etiķa

“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem pieciem gadiem, tevī slēpjas potenciāls kļūt par ģēniju
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 13
Lasīt citas ziņas

• 5 ēdamkarotes neitrālas garšas augu eļļas

• 2 ēdamkarotes sāls

• 2 ēdamkarotes cukura

Gurķus nomizo un sagriež šķēlēs. Ķiplokus notīra un sakapā. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās un vēl uz pusēm. Gurķus, sīpolus un ķiplokus samaisa kopā. Atsevišķā bļodā sajauc etiķi, cukuru, eļļu, sāli un kurkumu. Pārlej gurķiem un noliek uz četrām stundām atsuloties. Tad pilda tīrās burkās, stingri sablīvē, uzlej marinādi. Burkām viegli uzliek vāciņus un pasterizē +80 °C: puslitra burkas 20 minūtes, litra burkas 25 minūtes. Aizgriež vāciņus un atdzesē. Glabā vēsumā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.