Labās rokas likums vienādas nozīmes krustojumā 54
Linda Tunte

Tas ir pamatu pamats, mācoties autoskolā, – vienādas nozīmes krustojumos vienmēr darbojas labās rokas likums – priekšroka ir tam, kas brauc no labās puses. Nereti tiek ignorēts, ka šis princips ir spēkā arī dzīvojamā zonā, lielveikala autostāvvietā utt.
Dainis Uzuliņš komentē: “Šo principu bieži neievēro, negrib ievērot, nesaprot vai aizmirst. Aplami tiek domāts – ja kāds brauc pretī, tad par priekšroku nav jādomā, bet var taču gadīties, ka pretim braucējs plāno pagriezties pa labi vai kreisi. Ir jāskatās uzmanīgi. Esmu pamanījis, ka lielu pasākumu laikā, piemēram, festivālos, kur dažkārt automašīnas tiek novietotas pļavās, ir pilnīgs haoss, katram liekas, ka viņš ir galvenais.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Pārvietojoties pa ceļiem, kuros ir trīs joslas, nereti avārijas situācijas veidojas, jo no pirmās un trešās joslas šoferi vienlaikus izdomā pārkārtoties uz vidējo jeb otro joslu.

Te spēkā ir jau pieminētais labās rokas princips – tieši tas pats, kas darbojas vienādas nozīmes krustojumos. Priekšroka vienmēr būs tam, kurš brauc no labās puses. Ja šādā situācijā notiks ceļu satiksmes negadījums, vainīgais būs tas, kurš šo principu ignorēja.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.