Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainārs Dimants
Foto – LETA

“Iemeslu uzskaitīšana” 1

Otrkārt, raksta autors apgalvo: “Ja kādam būtu vēlēšanās NEPLP atlaist, tad uzskaitīt iemeslus nebūtu grūti, ko daļēji arī izdarījusi Reģionu apvienības frakcija ar deputātu Artusu Kaimiņu priekšgalā.” Patiesībā tieši ar “iemeslu uzskaitīšanu” ir problēma, jo Saeimas deputātu parakstītajā rosinājumā atlaist NEPLP ir minēti trīs iemesli, un katrs no tiem ir viegli atspēkojams.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Lasīt citas ziņas

Piemēram, arguments par Radio Skonto Vidzeme. Neiedziļinoties šī jautājuma sīkākā izklāstā, man nav skaidrs, vai tiešām deputāti uzskata, ka elektronisko mediju tirgū krievu valodā runājošai auditorijai piemēroti būtu tikai no kaimiņvalsts retranslētie radio raidījumi krievu valodā? Uzskatu, ka daudz prātīgāk ir ļaut krievu valodā runājošus ļaudis uzrunāt Latvijai lojālam vietējam medijam, nevis „atdot“ Latvijas krievvalodīgos Krievijas mediju telpai.

Citus argumentus, kas liecinātu par NEPLP pārkāpumiem, deputāti pagaidām atturas minēt. Ar tiem trim, kas minēti iesniegumā par NEPLP atlaišanu, nudien nav gana, lai Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajā kārtībā atlaistu neatkarīgas pilntiesīgas autonomas institūcijas padomi. Tāpēc neatbilst patiesībai rakstā minētais apgalvojums, ka argumenti par labu NEPLP atlaišanai it kā esot visiem zināmi un teju vai pašsaprotami.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.