Pēdu nosaitēšana 0

Ap 1950. gadu Ķīnā izveidojās tradīcija, kur mazām meitenēm, sasniedzot 4 gadu vecumu, bija jāsāk nēsāt speciāli izgatavotas mazas kurpītes, lai kājai neļautu augt lielākai. Šo sadistisko metodi piekopa, lai varētu pacelties augstākās aprindās. Meitene, kurai nebija deformētas pēdas, labākajā gadījumā, varēja nonākt kalpones statusā. Šo metodi aizliedza.

Reklāma
Reklāma

Balti pūderēta seja

Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Apgaismības laikmetā modē bija aristokrātiskais bālums. Ādas krāsa norādīja statusu- jo vairāk saulē iedegusi sejas āda, jo zemāks strādnieku slānis. Kam bija gaiša, bāla āda, nāca no augstajām aristokrātiskajām aprindām. Tā kā cilvēkiem no dzimšanas ir atšķirīgas ādas krāsas, visi, kas gribēja pacelt savu statusu, pūderēja sejas ar baltiem pūderiem. Tomēr šim pūderim bija daudz blaknes- nopietni ādas iekaisumi.

Melni, iekrāsoti zobi

Šobrīd visi tiecas pēc žilbinoši baltiem zobiem, taču bija laiks, kad japāņu sievietēm balti zobi simbolizēja vientuļas sievietes statusu. Tās, kuras bija precējušās, iekrāsoja savus zobus ar melnu laku. Process visai ķēpīgs, jo laku bija nepieciešams atjaunot aptuveni ik pēc trim stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.