Varu pārslēgt galvu uz jebko 0


Divi kungi – Normunds un Mihails – tajos laikos, kad Latvijā vēl ar pilnu sparu notika ražošana, kopā strādāja Rīgas radiorūpnīcā. Mihails – pieredzes bagāts inženieris mehāniķis, daudzu racionalizācijas priekšlikumu un izgudrojumu patentu autors, Normunds – jauns speciālists, kuram galva un rokas īstajā vietā.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lasīt citas ziņas

Kad viņu zināšanas un prasmes vairs nebija vajadzīgas, nācās meklēt citu iztikšanas avotu. Normunds Strupulis izveidoja savu privātuzņēmumu ‒ miniražotni RELAX-K.M.

“Agrāk institūti gatavoja ļoti universālus cilvēkus. Konstruktoram vienlaikus bija jābūt arī tehnologam, kas spēj piemērot savus izgudrojumus realizācijas iespējām. Tas iemācīja elastīgumu, tāpēc varu pārslēgt galvu uz visu – virpot, frēzēt, šūt. Ja vajag, izgatavot gan seksīgu ādas kleitu, gan mīlas šūpoles,” Mihails atceras savu nokļūšanu firmā, kas sākotnēji ar erotiku saistītu produkciju nemaz negatavoja.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc individuāla pasūtījuma tika ražotas ādas vestes, apmetņi, somas, siksnas, maki, auto un motociklu pārvalki, ieroču makstis – izstrādājumi, kas vienlīdz der kā mājsaimniecei, tā modes gardēdim, muzikantam vai vēsturniekam, veidojot tērpus aizgājušu gadsimtu notikumu rekonstrukcijai. Uz erotiskās nots saklausīšanu uzvedinājis kāds kungs, kurš bija pasūtījis pistoles maksti. Pēc atgriešanās no komandējuma viņš rādīja no brauciena atvestu seksa fetišu katalogu: “Re, cik interesanti ādas izstrādājumi. Kāpēc ne Latvijā, ne pārējās Baltijas valstīs tādus neražo? Varbūt jums pamēģināt?” “Pastaigājām pa veikaliem, aizbraucām uz seksa piederumu izstādi Vācijā, aizgājām uz Erota pasākumiem tepat, Ķīpsalā. Salīdzinājuši piedāvājumu ar savām iespējām, secinājām: tas pa spēkam arī mums, turklāt kvalitatīvākā izpildījumā un krietni lētāk, jo varam iztikt bez vidutājiem,” saka Normunds. “Lai izgatavotu to, kas nepieciešams sadistam vai mazohistam, arī pašam jāpārslēdz smadzenes tajā virzienā. Lūkojoties tikai attēlā, nav iespējams paredzēt visu, kas var gadīties, ar priekšmetu rīkojoties. Tur leņķītis par pusgrādu jāparegulē, tur kaut kas mazliet jānogriež, tur vietai, kas tieši skar ķermeni, prasās papildu kniedīte. Un ar cieņu jāpieņem: ja cilvēks meklē ko ekstremālu, tātad tas viņam vajadzīgs. Tā nu firma, kas darbojas kopš 1991. gada, jau piecpadsmit no tiem izgatavo arī ādas erotikas preces un aksesuārus,” tā ar savu rūpalu iepazīstina Normunds Strupulis.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.