Foto – Ivars Bušmanis un publicitātes foto

Rita Bobkova saka, ka, sākot uzņēmējdarbību, jutusies drošāk nekā citi iesācēji. “Mani vairs nevar tik viegli apvest ap stūri, tāpēc ka esmu ieguvusi ekonomistes un biznesa vadības izglītību un agrāk strādājusi par personāla vadītāju uzņēmuma “Lattelecom”, vēlāk Dānijas uzņēmuma Dinex” Latvijas filiālē. Bet ne mirkli neesmu nožēlojusi, ka pametu labi apmaksātu darbu pilsētā, pievērsdamās uzņēmējdarbībai laukos. Ar savu izvēli esmu ļoti apmierināta.” 4

“Vai atliek laika pašu dzīvei vai arī esat nogrimuši savā biznesā līdz ausīm?” jautāju Ritai. Viņa atbild, ka, kaut arī pieprasījums un darba slodze uzņēmumā ir liela, tā gluži nav, ka kaut kam citam nemaz neatliek laika.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 264
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Ritas dzīvesbiedrs Sergejs ir Jelgavā pazīstamā akadēmiskās airēšanas kluba “Zemgale” vadītājs un Latvijas kanoe airētāju izlases treneris. Rita savulaik aizrāvusies ar vieglatlētiku, bet tagad brīvajā laikā spēlē tenisu. Sergejs stāsta, ka 2006. gadā Pūteļus nopirkuši nejauši. “Tolaik pastāvīgi dzīvojām Jelgavā un nekādu biznesa plānu mums vēl nebija. Ēku, no kuras patiesībā bija saglabājušies tikai vecie ķieģeļu mūri, ievērojām, reiz vasarā no Jelgavas braucot uz Pūteļu karjeriem peldēties. Papildinot Sergeja teikto, Rita Bobkova atzīst, ka viņas sapnis vienmēr bijis gatavot ēdienus. “Kad nopirkām šo ēku – patiesībā to, kas no tās vēl bija palicis pāri, vīrs man teica, ka nu es varēšot sevi apliecināt. To es tagad diendienā daru,” smaidot piebilst viņa.

Pūteļu saimniecei vaicāju, ar ko viņas viesu nams spēj pievilināt un ar ko varbūt atšķiras no citiem, kādu citur Latvijā ir pulka. “Mēs cenšamies piedāvāt apmeklētājiem garšīgas pusdienas, uzsvaru liekot uz latviešu nacionālo virtuvi. Un arī cenas nemēdz būt viszemākās, jo spiežam uz kvalitāti. Mēs nestrādājam kā bistro, kur nereti ēdienus sagatavo iepriekš, pēc tam atsilda mikroviļņu krāsniņās, kurās tie zaudē garšu un smaržu. Mēs gatavojam tos tikai pēc pieprasījuma. Esam iekopuši arī piemājas sakņu dārzu, kur audzējam burkānus, sīpolus, dažādus garšaugus, piparmētras mūsu viesu galdam. Pieļauju, ka pašlaik palīdz arī konkurences trūkums – tuvākajā apkārtnē esam vienīgais uzņēmums, kurš piedāvā maltītes un naktsmītnes.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.