Foto: Shutterstock

Sātīgs, garšīgs un veselīgs: “pokijs” ar garnelēm, avokado un ķiršu tomātiņiem 4

Sātīgs trauks ar rīsiem, avokado un garnelēm – ideālas pusdienas, it īpaši, ja jāēd ārpus mājas. Šādu ēdienu moderni mēdz saukt par “pokiju” un to var ļoti ātri un viegli pagatavot mājās.

Reklāma
Reklāma
Mistika: pie Ukrainas robežas atvēries milzīgs krāteris, ko dēvē par “portālu uz pazemes pasauli” 32
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 154
Lasīt citas ziņas

Pokijs ir havajiešu virtuves ēdiens, kas var būt gan salāti, gan tikpat labi otrais ēdiens. Tā pamatā ir nūdeles vai rīsi, bet sastāvā visbiežāk jūras produkti – lasis, tuncis, garneles, bet piedevās jebkādi dārzeņi un visdažādākās mērces.

Gatavojot ēdienu pēc šīs receptes, jāatceras divas lietas: jums būs nepieciešams nogatavojies avokado un rīsi jānovāra jau iepriekš. Garneles var izmantot jebkādas – gan mazās, gan tīģergarneles. Šos salātus pēc savas gaumes var papildināt vēl ar jebkurām sastāvdaļām: pupiņām, redīsiem, gurķiem, lasi un citiem produktiem, kas jums garšo!

CITI ŠOBRĪD LASA

Pokijs ar garnelēm, avokado un ķiršu tomātiņiem

Sastāvdaļas:

Garneles (jebkādas) – 200 grami
Avokado – 1 gab.
Rīsi – 100 grami
Ūdens karsts – 250 ml
Sojas mērce – 40 ml
Rīsu etiķis – 1 ēdamkarote
Cukurs – 1/4 tējkarote
Sāls – šķipsniņa
Citronpipari – šķipsniņa
Lapu salāti – puse buntītes
Ķiršu tomātiņi – 3 gab.
Citrons vai laims – dažas šķēles

Pagatavošana:

1. Sagatavo visas sastāvdaļas “pa rokai”.

2. Rīsus nomazgā ūdenī, ieber karstā ūdenī un pievieno sāls šķipsniņu. Vāra pēc instrukcijas, taču 2-3 minūtes īsāku laiku kā norādīts uz paciņas. Pēc tam šķidrumam pievieno rīsu etiķi un cukuru, uzliek vāku un ļauj “ievilkties” 5 minūtes. Ja rīsus vārāt paciņā, tad ilgāku laiku. Ieteicams vārīt rīsus, izņemot no paciņas.

3. Nokāsiet rīsus, ļaujiet šķidrumam notecēt un ievietojiet tos dziļā šķīvī.

4. Notīriet avokado miziņu, sagriežat to daiviņās un apsmidziniet mazliet ar rīsu etiķi un citrona sulu. Kārtojiet avokado daiviņas uz rīsiem.

5. Novāriet garneles aptuveni 2-3 minūtes, pievienojot ūdenim sāli. Veikalos tās parasti tiek tirgotas jau vārītas un pēc tam sasaldētas, tāpēc ar vārīšanas ilgumu nevajag pārspīlēt. Notīriet garneles no miziņām, uzspiediet tām nedaudz laima sulas un uzberiet citronpiparus. Lieciet virsū uz rīsiem un avokado.

6. Nomazgājiet salātus un tomātiņus. Tomātus sagrieziet uz pusēm, bet lapas – sagrieziet lielākās daļās. Kārtojiet uz rīsiem, avokado un garnelēm. Uzsmidziniet sojas mērci un mazliet olīveļļas. Ja vēlaties skābāku garšu, izspiediet dažus pilienus citrona vai laima sulas.

Reklāma
Reklāma

Salāti gatavi! Šādu ēdienu var ēst gan siltu, gan atdzisušu un to var gatavot arī līdzi izbraukumos uz darbu un citur.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.