Keitlīna Džennere (67) 6

Reiz tas bija ikonisks amerikāņu vieglatlēts, zelta medaļas ieguvējs 1976.gada olimpiādē Monreālā, desmitcīņnieks Brūss Dženners. Viņa pārtapšana par Keitlīnu, šķiet, ir līdz šim vispubliskākā dzimuma maiņa. Brūss televīzijas intervijā paziņoja, ka ir transsieviete – Keitlīna. Izrādās, daudzus gadus viņš cieta no dzimumu distrofijas, jau 80.gados sāka hormonu terapiju, taču pārtrauca, kad iepazinās ar savu trešo sievu Krisu Kardašjanu. Pēc šķiršanās Keitlīnas foto rotāja žurnāla “Vanity Fair” 2015.gada jūlija laidiena vāku. Fotogrāfe – Annija Leibovica.

Reklāma
Reklāma
Ja jums ir 12 šādi ieradumi, pastāv lielāka iespēja nomirt agri 2
Putins jau šovasar var gūt panākumus Ukrainā, kas draud ar haosu Baltijā. Britu ģenerāļi ieskicē drūmākos scenārijus notikumu attīstībai 343
Krievijā gandrīz pilnībā nodegušajā Putina rezidencē notikuši dīvaini eksperimenti
Lasīt citas ziņas

Dženna Talačkova (28)

Kanādiešu modele bija pirmā transseksuāle, kas piedalījās starptautiskajā skaistumkonkursā “Miss Universe”. Talačkova ir atzinusi, ka jau četru gadu vecumā sajutās kā meitene, 14 gadu vecumā sāka hormonu terapiju un veica dzimumu maiņas operāciju, kad viņai bija 19. Pieteikumā “Miss Universe” Kanādas šovam viņa norādīja, ka ir transseksuāle un tika diskvalificēta. Taču 2012.gadā organizācija paziņoja, ka atceļ aizliegumu piedalīties transpersonām. Izrādās, Talačkovas advokāte Glorija Olreda piedraudēja iesūdzēt “Miss Universe” tiesā.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Mēs pieņēmām šādu lēmumu, kad es pat nebiju dzirdējis par Olredas iesaistīšanu. Ja es to zinātu, iespējams, lēmums būtu bijis citāds, jo viņu ir viegli pārspēt,” CNN toreiz izteicās “Miss Universe” šova īpašnieks, tagadējais ASV prezidents Donalds Tramps. “Twitter” tīklā viņš Olredu nodēvēja par “trešās šķiras juristi”, kas “patiešām sāpinās Džennu”.

Šonedēļ “National Geographic” būs skatāma divas stundas gara dokumentā filma “Dzimumu revolūcija ar Keitiju Kuriku”, kurā dzimumu identitāte pētīta caur zinātnes (ģenētikas, smadzeņu ķīmijas), sabiedrības un kultūras prizmu. Kurika runā ar speciālistiem, aktīvistiem, transpersonām, viņu ģimenes locekļiem un nesatricināmi meklē patiesību, atklājot neskaitāmus noklusētus stāstus par ignoranci un mīlestību. Sarunas papildina inovatīvas grafikas un animācija, kas ļaus skatītājiem labāk nekā līdz šim saprast bioloģiskā dzimuma un dzimuma identitātes psiholoģisko dabu.

Arī žurnāla “National Geographic” 2017.gada janvāra laidiens veltīts vienai tēmai – dzimumam, kas apskatīta no dažādām perspektīvām – zinātnes, sociālās sistēmas, civilizācijas visā pasaulē. Spēcīgos tekstus papildina interneta video, tā uzturot atklātu sarunu par dzimumu identitāti un seksualitāti dažādos vecumus un kultūrās, kā arī draudiem, ar kuriem atsevišķi cilvēki saskaras visā pasaulē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.