http://caterville.tumblr.com/

Kas ir herpes vīruss? 0

Vīrusi, apsārtumi, čūlas – kādas acu problēmas piemeklē kaķus un kā no tām izvairīties? Foto: O Palsson / cc
”Vīrusu kaķis visbiežāk var iegūt no savas mammas, kā arī, kontaktējoties ar citiem dzīvniekiem, lietojot kopīgus traukus, guļvietu ar kaķi, kas ir vīrusa nēsātājs. Pat, ja kaķis dzīvo tikai mājās un ar citiem murrātājiem netiekas, iespējams, ka trepju telpā esošais kaķis, kurš nav vakcinēts, iespējams ir slims un visbiežāk arī vīrusa nēsātājs, nošķaudās, tādējādi izplatot vīrusu četru līdz septiņu metru rādiusā. Arī saimnieks var būt šī vīrusa mehāniskais pārnesējs, tāpēc pastāv iespēja vīrusu atnest arī mājas mīlulim,” skaidro Kovaļčuka.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
Lasīt citas ziņas

Cilvēkiem svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties dzīvnieku, jāpievērš uzmanība ķepaiņa veselības stāvoklim. Ļoti bieži ir tā, ka saimnieks redz – mīlulim ir kādas problēmas, bet izvēlas to ignorēt, uzskatot, ka tas ir tikai tāpēc, ka radībiņa vēl ir pavisam maziņa, bet jau pirmajos mēnešos kaķēns var saslimt. Ja pie acīm ir izdalījumi, ja tiek novērots kas netipisks, cilvēkam jāapdomājas, vai viņš ir gatavs uzņemties atbildību un papildu rūpes par slimu dzīvnieku.

Liela daļa mazo kaķēnu ir tie, kas visspēcīgāk slimo ar vīrusiem, jo viņiem nav izveidojusies pietiekami spēcīga imunitāte, viņiem ir visizteiktākās klīniskās pazīmes – šķaudīšana, izdalījumi no acīm, pievērtas actiņas, apsārtums. Viens no nopietnākajiem vīrusiem kaķiem ir herpe.

Ko izraisa herpes vīruss?

CITI ŠOBRĪD LASA

Vīrusi, apsārtumi, čūlas – kādas acu problēmas piemeklē kaķus un kā no tām izvairīties?
Herpes vīrusu var apslāpēt, bet nevar pilnībā izārstēt. Pēc tam, kad dzīvnieks ir vesels, viņš tik un tā ir vīrusa pārnēsātājs. Gadījumos, ja dzīvniekam pasliktinās imunitāte, ir liels stress, pārdzīvojumi, piemēram, dzīvesvietas maiņa, mājās ierodas jauns dzīvnieks, vai arī parādās citas hroniskas saslimšanas, kas novājina imunitāti, herpes vīruss atkal var izpausties.

Visbiežāk ar herpi slimo mazi kaķēni un seniori. Sliktā ziņa – herpes vīrusam ir ļoti daudz izpausmju un tas var radīt vairākas, atšķirīgas slimības. Zāles pret šo vīrusu nav, norāda speciāliste. Lai gan cilvēkiem pieejami dažādi medikamenti – tabletes, acu ziedes, pilieni, tomēr cilvēku zāles domātas nedaudz citam vīrusa tipam, tās neder dzīvnieku veselības uzlabošanai.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.