Mobilā versija
Brīdinājums +2.0°C
Gunārs, Vladimirs, Gunis
Ceturtdiena, 8. decembris, 2016
14. jūlijs, 2014
Drukāt

Ar ko sader jāņogas? 3 gardu ievārījumu receptes

1. Zemeņu un jāņogu ievārījums

1no3
Foto - ShutterstockFoto - Shutterstock

3 kg zemeņu, 1,5 kg jāņogu, 2,5 kg cukura.

Zemenēm atdala kauslapas. Jāņogas nomazgā un notecina. Jāņogas saber katlā un aplej ar ūdeni tā, lai būtu apsegtas. Uzvāra, saspaida ar koka karoti un vāra uz lēnas uguns apmēram

15 minūtes. Izberž caur sietiņu. Šķidrumu ielej katlā pie zemenēm un uzvāra. Turpina vārīt uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes. Iemaisa cukuru. Kad cukurs izšķīdis, uzvāra un turpina vārīt uz straujas uguns 15–20 minūtes. Sapilda burciņās.

  1. Zemeņu un jāņogu ievārījums
  2. Jāņogu un banānu ievārījums
  3. Jāņogu želeja ar garšvielām

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+