Mobilā versija
Brīdinājums -0.8°C
Evija, Raita, Jogita
Sestdiena, 3. decembris, 2016
15. oktobris, 2014
Drukāt

Kartupeļu pankūciņas. Īpaši labam rezultātam pievieno sīpolu! (3)

Foto - FotoliaFoto - Fotolia

Nepieciešams
6 kartupeļi ((700 g)
2 sīpoli
1 ola
2 ēdamkarotes miltu
Augu eļļa
Sāls
Svaigi malti pipari

Pagatavošana
Kartupeļus nomazgā, notīra un noskalo.

Sīpolu notīra.

Kartupeļus un sīpolu sarīvē uz smalkas rīves.

1. padoms. Sīpols ne tikai uzlabo pankūciņu garšu un padara tās gaisīgākas, bet arī neļauj kartupeļu masai kļūt tumšai.

2. padoms. Kombains ar rīvēšanas funkciju pagatavošanu ievērojami paātrina.

Kartupeļu un sīpolu masai pievieno olu, miltus un maltus piparus.

Kārtīgi samaisa.

Uz pannas uzlej nedaudz augu eļļas un liek nelielus mīklas plācenīšus.

Pankūciņas uz vidējas uguns cep, līdz kļūst brūnas no vienas puses, pēc tam apgriež un cep no otras puses līdz gatavībai.

3. padoms. Pankūciņas ir gatavas ātri, tās pietiek apcept, kamēr garoziņa kļūst brūna. Tomēr, ja vēlas, var tās vēl pasautēt zem vāciņa, pievienojot nedaudz ūdens. Tādā gadījumā tās būs mīkstākas, ne tik kraukšķīgas.

Pankūciņas pasniedz ar skābo krējumu.

Pievienot komentāru

Komentāri (3)

  1. ja nevari ciest,neliec tos sīpolus un ķiplokus.Būs tava personīgā recepte.

  2. ciest nevaru sīpolus un ķiplokus, un ciest nevaru, ka vienmer un gandriz visur tiek likti klat sipoli vai ķiploki.

  3. Es kartupeļu pankūkām vēl iemaisu malto gaļu un ķiplokus. Kartupeļu rīvēšanai izmantoju sulu spiedi. Iznāk gan pankūkas gan ļoti kvalitatīva ciete.

Draugiem Facebook Twitter Google+