Mobilā versija
+2.9°C
Niklāvs, Nikola, Nikolajs, Niks
Otrdiena, 6. decembris, 2016
18. jūnijs, 2015
Drukāt

Lēcu un tomātu zupa

Foto - Aija GeidaFoto - Aija Geida
Sastāvdaļas:

(6 porcijas)

• 300 g brūno lēcu

• 150 g kāposta

• 200 g ķirbja

• 150 g burkānu

• 100 g saulē kaltētu tomātu

• 2 ēdamkarotes olīveļļas

• Tējkarote sāls

• Zaļumi rotāšanai

• Garšvielas: ½ tējkarotes ķimeņu ½ tējkarotes maltu melno sinepju ½ tējkarotes kurkumas ¼ tējkarotes maltu melno piparu

Brūnās lēcas nakti mērcē. No rīta atsevišķā katlā tās izvāra mīkstas un šķidrumu nolej (ja tā nedara, zupa izskatās nepievilcīgi pelēkbrūna). Kaltētos tomātus aplej ar siltu ūdeni. Divos litros ūdens uzvāra sagrieztu kāpostu, pēc 10 minūtēm pieliek ripiņās sašķēlētu burkānu, vēl pēc astoņām minūtēm – ķirbja kubiciņus. Pannā uzkarsētā eļļā apcep garšvielas un pieber zupai. Pēc tam pievieno izmērcētus kaltētos tomātus, uzvārītās lēcas un sāli. Pasniedz, uzkaisot zaļumus – sakapātu kinzu, pētersīļus, dilles vai rukolu.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+