Mobilā versija
Brīdinājums -1.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Sestdiena, 10. decembris, 2016
3. augusts, 2015
Drukāt

Vīriešu zapte – kulinārijas šedevrs, kas derēs gan svētkiem, gan ikdienai (1)

Foto - Bonappetit.lvFoto - Bonappetit.lv
Sastāvdaļas

3gb. pētersīļu saknes ar zaļumiem
3gb. selerijas saknes ar zaļumiem
3kg tomāti
6 lieli sīpoli
Marinādei:
450ml etiķis
6 ēd.k. cukurs
3 ēd.k. sāls
1 ēd.k. melnie pipari

Viena kartotīte šīs zaptes padarīs par kulinārijas šedevru gan gaļas gabalu, gan varītus kartupeļus, rīsus un griķus, gan visparastāko brokastu sviestmaizīti.

Steidzieties pagatavot, kamēr vēl dārzā un tirgū ir pieejamas jaunās selerijas un pētersīļu saknes!

Selerijas un pētersīļu saknes notīrīt un sagriezt mazos kubiņos.Tieši tāpat sagriezt tomātus un sīpolus. Zaļumus noskalot un smalki sagriezt. Visu salikt katlā un vārīt 2 st. uz nelielas uguns. Šeit labi noderēs multivārāmais katls – 2 st. režīmā Slow Cook. Pievienot etiķi, sāli, svaigi maltus piparus un cukuru un vārīt vēl 30 min.

Vēl karstu vīriešu zapti pārlikt tīrās, sausās burciņās un aizvākot. Glabāt vesā vietā.

 

Recepti piedāvā

bonapetit-logo

Pievienot komentāru

Komentāri (1)

  1. Zapte-sagriezta kubiņos? Dīvaini gan!

Draugiem Facebook Twitter Google+