Mobilā versija
Brīdinājums -2.5°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
17. decembris, 2014
Drukāt

Vītināta liellopa vai medījuma gaļa. Kārdinoša recepte!

Foto no "Ģimenes krājumiem"Foto no "Ģimenes krājumiem"
Sastāvdaļas:

1 kg gaļas (svars samazināsies aptuveni divas reizes).
Marinēšanai:
20 g medījuma garšvielu,
3 g cukura,
5 g saberztu piparu,
1 – 2 lauru lapas,
1/2 ķiploka galviņas.
Rīvmaizes maisījums apviļāšanai:
100 g rīvmaizes,
20 g saberztu piparu,
3 g kaltēta majorāna,
2 g malta muskatrieksta,
25 g garšvielas “Hmeli – suneli”,
5 g sierāboliņa.

KĀ GATAVOT? Gaļu sagriež iegarenos gabaliņos, izņem plēves un cīpslas. Katru gabalu ieberž ar garšvielu maisījumu, vēsumā marinē 3 līdz 4 diennaktis. Pēc tam gaļu notīra no garšvielām. Sagatavo rīvmaizes un garšvielu maisījumu, tajā bagātīgi apviļā gaļas gabalus, lai izveidojas garoziņa. Gaļu saplacina, caurver ar aukliņu vai ietin marlē, pakar labi vēdināmā, vēsā telpā. Vītina 2 līdz 3 nedēļas.

 

Recepte no a/s “Lauku Avīze” grāmatas “Ģimenes krājumi”

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+