Mobilā versija
Brīdinājums -2.4°C
Voldemārs, Valdemārs, Valdis
Svētdiena, 11. decembris, 2016
27. jūnijs, 2014
Drukāt

Zemenes ar aprikozēm. Noderīgs darbiņš brīvdienām

Foto-Aija GeidaFoto-Aija Geida

Sastāvdaļas (litram ievārījuma): 350 g zemeņu, 350 g aprikožu, 500 g cukura, 1 vaniļas pāksts, 1 zvaigžņotais anīss.

 

Kā gatavot?

Lielās zemenes sagriež četrās daļās, mazās – uz pusēm. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un liek katlā. Pievieno zemenes, cukuru, anīsa zvaigzni un pāris ēdamkarotes ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izkasa mīkstumu un kopā ar visu pāksti liek katlā. Vāra, vairākkārt nosmeļot putas, līdz ievārījums sabiezē, un piliens uz šķīvja vairs neizplūst. Ja izmanto ievārījuma cukuru, jāvāra vien 10 – 15 minūtes. Ieteicams cukuru likt uzreiz, kopā ar ogām, jo tad ievārījumā paliek mazi gabaliņi. Salej izkarsētās burkās, pārklāj ar dvieli, lai pa nakti virspusē veidojas bieza kārtiņa, tai no rīta uzber nedaudz cukura un aizvāko. Ja nav zvaigžņotā anīsa, var vārīt arī bez tā.

 

 

Pievienot komentāru

Draugiem Facebook Twitter Google+