Foto-Aija Geida

Zemenes ar aprikozēm. Noderīgs darbiņš brīvdienām 0

Sastāvdaļas (litram ievārījuma): 350 g zemeņu, 350 g aprikožu, 500 g cukura, 1 vaniļas pāksts, 1 zvaigžņotais anīss.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

Lielās zemenes sagriež četrās daļās, mazās – uz pusēm. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un liek katlā. Pievieno zemenes, cukuru, anīsa zvaigzni un pāris ēdamkarotes ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izkasa mīkstumu un kopā ar visu pāksti liek katlā. Vāra, vairākkārt nosmeļot putas, līdz ievārījums sabiezē, un piliens uz šķīvja vairs neizplūst. Ja izmanto ievārījuma cukuru, jāvāra vien 10 – 15 minūtes. Ieteicams cukuru likt uzreiz, kopā ar ogām, jo tad ievārījumā paliek mazi gabaliņi. Salej izkarsētās burkās, pārklāj ar dvieli, lai pa nakti virspusē veidojas bieza kārtiņa, tai no rīta uzber nedaudz cukura un aizvāko. Ja nav zvaigžņotā anīsa, var vārīt arī bez tā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.