Pirmās piecas filmas 0

Tuksneša zieds (Desert Flower), 2009

“Tuksneša zieds”. Foto no secrets-of-women.ru
Reklāma
Reklāma

Lielbritānija, Vācija, Austrija, Francija

Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

Filmā atainots stāsts par somāliešu izcelsmes topmodeli Varisu Dirī (Waris Dirie). Taču filma nepavisam nav par pirmo tumšādaino modeli, bet par pirmo sievieti, kura atklāti iestājusies pret meiteņu apgraizīšanu Āfrikas valstīs. 13 gadu vecumā viņai ar nezināmu spēku palīdzību izdevies šķērsot tuksnesi, sasniedzot Somālijas galvaspilsētu Mogadišu. Liekas, kāds augstāks spēks viņai palīdzējis, lai nākotnē, pateicoties Varisas aktivitātēm, Āfrikā (un ne tikai) cilvēkiem būtu vieglāk dzīvot.

Māte un bērns (Mother and Child), 2009

“Māte un bērns”. Foto no secrets-of-women.ru

ASV, Spānija

CITI ŠOBRĪD LASA

Trīs dažāda rakstura sievietes, kuras apvieno vienīgi attiecības starp māti un bērnu. Trīs stāsti par pilnīgi dažādiem likteņiem, kuriem lemts krustoties. Katra no šīm sievietēm ir stipra savā veidā, taču katrai piemīt arī sava vājība. Šī ir filma par adopciju, tās iemesliem un sekām. Skatītājam nemitīgi tiek uzdots jautājums – kas ir svarīgāks – asinssaites vai kopā pavadītais laiks? Un atbildi uz šo jautājumu jūs atradīsit paši – katram tā ir individuāla.

Jaunā Viktorija (The Young Victoria), 2009

“Jaunā Viktorija”. Foto no secrets-of-women.ru

Lielbritānija, ASV

Karaliene, kuras vārdu nes vesels laikmets. Sieviete, kura vēl agrā jaunībā spējusi “paņemt pie dziesmas” parlamentu. Sieviete, kura, ticot progresam, iet savu ceļu. Sieviete, kura pierādījusi, ka karaļi var apprecēties mīlestības dēļ. Filmā atainots karalienes valdīšanas pirmais gads. Viktorija neļāva sevi izmantot to cilvēku spēlē, kas bija ieinteresēti paplašināt savas ietekmes zonu. Tieši otrādi – viņa parādīja savu gribasspēku, tīro sirdi un godprātīgos nolūkus.

Pāvests Jānis (Pope Joan), 2009

Pāvests Jānis. Foto no secrets-of-women.ru

Vācija, Lielbritānija, Itālija, Spānija

Daudzi Vatikāna noslēpumi netiks atklāti nekad, dažas ar tiem saistītās leģendas ir tik neticamas, ka tās neviens pat nepiemin. Stāsts par sievieti – pāvestu ir leģenda, kas atstāj ēnu uz Svēto Krēslu, tā stāsta par aizrautīgas un stipras dabas sievieti, jo tikai ar šādām īpašībām iespējams iziet uz tādu risku. Diez vai mēs uzzināsim, vai stāsts ir patiess, taču filmas sižets vēl ilgi nodarbinās vēsturnieku prātus.

Agora (Agora), 2009

“Agora”. Foto no secrets-of-women.ru

Spānija

Civilizācijas šūpulis – antīkā sabiedrība. Precīzo zinātņu un filosofijas attīstības laiks, taču sievietēm pieeja šīm zinībām bija liegta. Taču nav nekā neiespējama gaišajiem prātiem un talantam. Stāsts ir par izcilu sievieti – matemātiķi Aleksandrijas Hipātiju. Šis nav stāsts par sirds alkām un pat ne par dzimumu līdztiesību, kaut arī šīs tēmas filmā tiek skartas. Šis ir stāsts par saprāta uzvaru pār fanātismu. Jo pat pēc zinātnieka nāves viņa zināšanas turpina dzīvot viņa sekotāju prātos.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.