Foto – Shutterstock.com

“Kādi ir jūsu trūkumi” 0

Atbilde:

a) Nosauc kādu trūkumu, vājo vietu, kura nekādi netraucēs veikt darba pienākumus. Piemēram, grāmatvedis varētu teikt, ka slikti runā angliski. Autovadītājs var teikt, ka slikti pārzina datoru.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Kandidāts, kurš grib braukt uz Briseli, kaut ko “klārē” krieviski!” Timrots, Kampars un Upleja-Jegermane komentē debates krievu valodā
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs 10
TESTS. Izpildi testu un pārliecinies, vai zini latviešu valodas gramatiku tikpat labi, cik devītklasnieks
Lasīt citas ziņas

b) Standarta atbilde: “Es esmu darbaholiķis un pat nepamanu, kā darbā aizskrien laiks” vai “Esmu briesmīgs perfekcionists”

Nedrīkst: runāt par būtiskiem trūkumiem profesionālajā jomā vai būt atklātam par personīgām tēmām (“Man patīk iedzert”, “Es esmu vāja rakstura gļēvulis,” “Man nav piekrišanas pie pretējā dzimuma”).

CITI ŠOBRĪD LASA

Ar piesardzību: atbildi pārāk šabloniski, to var viegli identificēt kā iepriekš sagatavotu atbildi. Var sekot papildjautājumi: “Kāpēc jūs domājat, ka tā ir slikta īpašība” “Kā izpaužas jūsu perfekcionisms”.

Atceries: visām nosauktajām negatīvajām īpašībām kaut kādā veidā jāpauž pozitīva nozīme, lai cik neloģiski tas var likties. “Jā, mana angļu valoda nav tik laba, kā es gribētu, bet es zinu šo problēmu un nākamajā mēnesī plānoju iestāties valodu kursos.” Tā demonstrēsi, ka spēj atzīt savus mīnusus un veic pasākumus, lai novērstu problēmu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.