Foto-Shutterstock

Gudrie palīgi 1


Pēc pārēšanās līdzsvaru organismā palīdz atgūt maisījums, glāzē karsta ūdens izšķīdinot pustējkaroti malta kardamona, muskatrieksta, kanēļa un ingvera. To var iejaukt arī kafijā. Par labu nāk ūdens ar citronu, svaigi spiestas citrusaugļu sulas, gāzēts un negāzēts minerālūdens.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 20
Veselam
Psihiatre safabricējusi informāciju pacientes ambulatorajā kartē, lai “uzliktu viņu uzskaitē”: “Es esot lauzusi kāju, un man esot seksuālā disfunkcija” 8
Ko Ķīna dara ar zinātnieku, kurš patvaļīgi pasaulei atklāja Covid-19 izplatību? 60
Lasīt citas ziņas

Vēdersāpes pēc pārēšanās novērš pelašķis, ceļmallapa, vībotne, vērmele un raudene. Šos augus var lietot gan svaigus salātos, gan pārlietus ar karstu ūdeni. Gremošanu stimulē arī pētersīļi, selerijas, pipari, lauru lapas, baziliks un estragons. Piemērota ir piparmētru un ingvera tēja. Možumu palīdz atgūt fenheļa, piparmētras un kumelītes kombinācija.

Ja kuņģī jūtama dedzinoša sajūta, ieteicams pagatavot sodas ūdeni. Lai novērstu gremošanas traucējumus, farmaceite Jūlija Kovaļova iesaka universālo līdzekli – kuņģa pilienus. Smaguma sajūtu pakrūtē mazina enzīmu preparāti, jo tie palīdz ātrāk sašķelt ēdienu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja ir šķidrs, uzpūties vai burkšķošs vēders, jāsasmalcina un jālieto aktivētā ogle (viena tablete uz 10 kg svara). Alternatīva ir absorbentu kapsulas, kuras ir koncentrētākas un jādzer mazākā devā – pietiek ar 1–2 kapsulām. Saindējoties ar bojātu ēdienu, papildus absorbentiem ieteicama speciāla suspensija. Tā aizsargā zarnu gļotādu no bojājumiem un palīdz no organisma izvadīt baktērijas un toksīnus. Ja caureja vai vemšana ilgst vairāk nekā vienu dienu, noteikti jādodas pie ārsta.

Kad saindēšanās simptomi pierimst, arvien nav vēlams smags ēdiens un augļi, jo šķiedrvielas pastiprina caureju, kā arī svaigs piens. Daudz piemērotāki ir sausiņi vai nesaldināti cepumi, dažādas putras.

Gremošanas sistēmas darbību var uzlabot un stabilizēt, iekļaujot ēdienkartē probiotiskos līdzekļus. To sastāvā esošās labās baktērijas nodrošina normālu zarnu trakta darbību, iznīcinot veselībai potenciāli kaitīgus mikroorganismus. Baktērijām ir ļoti svarīga loma, sintezējot un ražojot vitamīnus u.c. organismam nepieciešamās vielas. Probiotiskie līdzekļi aptiekās pieejami ļoti plašā klāstā – pulveros, kapsulās un tabletēs.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.