Foto – Shutterstock

Ķermenis nemelo 0


Asinsspiediena mērīšana trīsreiz dienā var padarīt nervozu, bet, ja spiediens tiešām lēkā, noder asinsspiediena Holtera monitorēšana. Šī metode palīdz ārstam novērtēt sirds ritma traucējumus 24 stundu laikā.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Ja asinsspiediena vidējais rādījums diennaktī ir virs 135, īsti labi nav un jānoskaidro, kas tiek darīts nepareizi.

Paaugstināts asinsspiediens nav tiešs infarkta iemesls, un īsts hipertoniķis par to parasti nesūdzas. To dara pacienti, kuriem asinsspiediens svārstās, bet tas iespējams arī pārmērīgas zāļu lietošanas vai neārstēta stresa dēļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Cilvēks ir brīnišķīga pašregulējoša sistēma, un ķermenis nekad nemelo. Pirms diviem gadiem uz ehokardiogrāfiju ieradās vīrietis ar milzīgu sirds kambari, viņš tik tikko kustējās. Uzrakstīju ieteikumus, jo zāļu, kas to samazina nav, taču pie sevis nodomāju: diez vai vēl tiksimies. Pēc gada pārsteigta ieraudzīju pavisam citu cilvēku – bija zudusi podagra un 15 kilogramu liekā svara, samazinājies sirds sieniņas biezums. Izrādās, cilvēks bija mainījis dzīvesveidu un pirmām kārtām atteicies no gaļas, – stāsta kardioloģe.

Konsultējusi kardioloģe MARGARITA STOMA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.