Foto-Uldis Muzikants

Augi arī palīdz tīrīt 0

Netālu no koiju baseina Borisam izveidots dīķis, kur aug dažādi ūdensaugi. Tas ir dabīgais augu filtrs, kas attīra ūdeni no fosfātiem, nitrātiem, organikas. Caur šādu ūdenstilpi izgājis ūdens zivīm sevišķi piemērots. Ja nebūtu šāda purviņa, nevarētu turēt tik daudz zivju, teic Boriss. Tad būtu jāpalielina ūdens caurplūde.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties
TV24
Ķīna paziņo, ka kopā ar Krieviju ir gatava aizstāvēt “taisnīgumu” pasaulē. Vai Ķīna nostāsies uz frontes līnijas?
14 iecienīti produkti, kuru sastāvā ir vielas, kas var veicināt vēža veidošanos 3
Lasīt citas ziņas

Dabīgajam filtram derēs jebkuri ūdens­augi, kurus var sarakt dīķmalā un dīķī, piemēram, ūdensrozes, grīšļi, aļģes… Aļģes strauji vairojas, un, kad to ir par daudz, daļu var izņemt katru dienu. Aļģu masa, kas strauji pieaugusi no slāpekļa, organiskajiem savienojumiem, fosfātiem, labi der dārzu mēslošanai. Ūdensaugu dīķītim būtu jābūt vismaz 10% no baseina apjoma.

Ja baseins ir 10 m3 liels, augu dīķītim vēlams būt vismaz 1 m3 lielam. Tam jābūt seklam, lai augi saņemtu gaismu, būtu saules apspīdēti un tajā notiktu attīrīšanās procesi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ūdens no zivju baseina plūst caur mehānisko filtru, tad bioloģisko (kur mīt baktērijas) un visbeidzot caur augu filtru. Borisam caur augu filtru iztek aptuveni 1/3 no kopējā ūdens daudzuma, jo dīķī nedrīkst būt pārāk liela straume, ūdens cirkulācija.

! Ja nav augu filtra, tad jāmaina apmēram10% ūdens apjoma nedēļā, lai saglabātu zivīm vajadzīgo tīrību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.