Praktiski
Receptes

Cepta liellopa gaļa ar pupiņu biezeni un dārzeņiem smiltsērkšķu glazūrā0

Foto – Fotolia

Sastāvdaļas: (4 porcijas) 700 g liellopa gaļas (karbonādes gabals vai fileja), kālis, puravs, brokolis, puķkāposts, burkāns, tomāts, 100 g saldētu pākšu pupiņu, 400 g vārītu balto pupiņu,* 6 daiviņas ķiploka, 50 g zaļo olīvu, 25 g saulespuķu sēklu (nesālītu), 3 tējkarotes smiltsērkšķu sulas, ēdamkarote medus, citrons, eļļa apcepšanai, timiāns, sāls, svaigi malti melnie pipari.

Kā gatavot?

Izspiež citrona sulu, pievieno sagrieztus ķiplokus, timiānu un eļļu – sajauc. Gaļu apsmērē ar šo marinādi un atstāj ievilkties divas stundas. Ja nopirkta fileja, apcep veselu cepeškrāsnī (200 grādos 10–15 minūtes); vidū jābūt vēl sārtai.

Karbonādes gabalu griež centimetru plānās šķēlēs, uz kārtīgi sakarsētas pannas apcep katru pusi apmēram 4 minūtes.

Saistītie raksti

Sakarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas un uzber saulespuķu sēklas. Cep īsu mirkli, kamēr sēklas sāk izdalīt eļļu. Liek blendēšanai paredzētajā traukā, turpat iemet vienu vai divas daiviņas ķiploka, zaļās olīvas un vārītās pupiņas. Pākšu pupiņas kopā ar visu pārējo sablendē, kamēr veidojas viendabīgs biezenis. Ja labākai konsistencei nepieciešams, pielej olīvu šķidrumu. Sāli nevajag!

Puravu pārgriež, izmazgā un balto daļu sagriež ripās. Kāli, puķkāpostu un burkānu sagriež palielos gabalos. Visu 5 minūtes tvaicē, piemēram, sietā virs katliņa ar virstošu ūdeni. Brokoli un tomātu noblanšē, sagriež.

Smiltsērkšķu sulu sajauc ar sakarsētu medu, pārlej karstiem dārzeņiem mirkli pirms pasniegšanas.

Gatavojas pavāre Ineta Grēniņa

LA.lv
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.

Lasītākie

IK
Ilze Kalve
Pasaulē
“Ir jābūt gataviem arī mazāk labvēlīgai situācijas attīstībai.” Vēstniece nosauc visbūtiskāko šībrīža aicinājumu Latvijas pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā
4 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Kāpēc Kurzeme nesākas Bolderājā. Kur beidzas vēsturiskā Vidzeme un sākas Latgale? Intervija ar Jāni Turlaju
Intervija 2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nākamnedēļ laikapstākļi mainīsies. Vai karstums vēl atgriezīsies? Sinoptiķu prognoze
3 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Vēlēšanu kaislības Baltkrievijā: aizturēti septiņi Lukašenko galvenās sācenses Tihanovskas štāba pārstāvji
1 stunda
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
“Man pārsvarā ir vienalga, ko cilvēki par mani domā!” Māksliniece Anna Heinrihsone par apaļo jubileju, izstādēm un piedzīvoto Parīzē
Intervija 3 stundas