Foto: Stock.hxcng

Homeopāte: Jāpārbauda, vai nav cērmes! 1


“Homeopātam jāzina, kā slimnieks klepo – vai izejot aukstā gaisā vai otrādi, kurā diennakts laikā un tamlīdzīgi. Katrā no šiem gadījumiem nepieciešams lietot atšķirīgus homeopātiskos preparātus,” stāsta homeopāte Anna Kaļķe.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
Kokteilis
VIDEO. Personības tests: izvēlies vienu dakšu un atklāj, ko tava izvēle liecina par tevi
Putina sabiedrotais brīdina par globālu karu un “traģēdiju visai cilvēcei”
Lasīt citas ziņas

Bērnu vecākiem jāatceras – ja mazajam mēnešiem ilgi, aptuveni ar nedēļas pārtraukumu, ir sauss, rejošs klepus, jāpārbauda, vai viņam nav cērmes, kas daļu no sava attīstības cikla pavada plaušu epitēlijā. Pret tārpiem visa ģimene profilaktiski var lietot Tanacetum kompleksu, kas īpaši ieteicams, ja dzīvo laukos un mājās ir dzīvnieki.

Klepu vienmēr svarīgi izārstēt līdz galam, jo pretējā gadījumā tas var kļūt hronisks. Tad, tiklīdz samirkst kājas un dabū caurvēju, tas atkal ir klāt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieildzis klepus var būt pēc kārtīgi neizārstēta plaušu karsoņa. Ja medikamenti jālieto ilgstoši, labāk izvēlēties homeopātiskos preparātus, kas nerada blaknes. Vislabāk konsultēties ar ārstu homeopātu, taču var arī uzreiz vērsties homeopātiskajā aptiekā vai homeopātiskos preparātus pret klepu iegādāties jebkurā zāļu tirgotavā.

Neatkarīgi no lietošanas mērķa homeopātiskās zāles iedarbojas arī uz citiem orgāniem un sistēmām, stimulējot organisma aizsargspējas. Kā stāsta Anna Kaļķe, tie, kuri kāda cita iemesla dēļ ārstējas homeopātiski, ar saaukstēšanās slimībām slimo daudz retāk.

Ārste uzskata, ka pie antibiotikām vajadzētu ķerties tikai tad, ja bez tām nav iespējams iztikt, jo šīs zāles iznīcina arī organismam vajadzīgo mikrofloru, taču nepieciešamības gadījumā tās var lietot paralēli homeopātiskajiem līdzekļiem.

Ja hroniska plaušu karsoņa gadījumā vai pēc gripas klepus turpinās mēnešiem ilgi, labāk, tam pārejot, turpināt dzert medikamentus, lai nostiprinātu organismu, tikai darīt to retāk.

Homeopātiskos preparātus nevajadzētu kombinēt ar zāļu tējām, jo katrs augs satur noteiktu alkaloīdu daudzumu un nevar zināt, kā tie mijiedarbosies. Daktere Anna Kaļķe iesaka dot priekšroku nevis kompleksajiem augu maisījumiem, bet labāk lietot atsevišķus augus, piemēram, pelašķus, mārsilu vai priežu pumpurus.

Klepus smagāk izpaužas hroniskiem slimniekiem un smēķētājiem, jo asinsrites traucējumu dēļ ir apgrūtināta plaušu ventilācija un novājinātas pielāgošanās spējas apstākļiem.

Sildošas procedūras klepus gadījumā vienam var palīdzēt, citam – kaitēt. Ja ir asinsvadu stāze, no tām kļūs sliktāk, bet, iespējams, spazmu gadījumā pašsajūta uzlabosies.

Reklāma
Reklāma

Anna Kaļķe smagas elpošanas ceļu saslimšanas gadījumā iesaka atturēties no baltajiem miltiem un cukura, jo šie produkti tīk daudziem nevēlamiem mikroorganismiem. Priekšroka dodama dārzeņiem un augļiem, kas satur šķiedrvielas un minerālvielas. Nav vēlams dzert sulas no pakām, jo tajās ir daudz cukura. Labāk sulu izspiest pašiem un uz pusi atšķaidīt ar ūdeni. Slimošanas laikā ir ļoti svarīgi uzņemt daudz šķidruma.

Ārste iesaka saaukstēšanās gadījumā veseļoties mājās, nevis doties uz darbu, lai neaplipinātu kolēģus un neiedzīvotos hroniskā slimībā.

Ko darīt

Jebkāda klepus gadījumā var elpot vārītu kartupeļu tvaikus, bet, ja klepus ir sauss, nav ieteicamas kumelīšu inhalācijas, kas sausinās vēl vairāk. Kairinoša un rejoša klepus gadījumā par labu nāks sodas tvaiki.

Pieredze liecina, ka labi palīdz šāda komprese: uz 2 paciņām biezpiena (tāda, kas nav graudains) ņem 2 ēdamkarotes medus (ja pret to nav alerģija). Samaisa un uzsilda katliņā. Uz krūtīm uzklāj marli un pagatavoto plāceni liek kā trīsstūri ar pamatni uz augšu – tik karstu, lai nerastos apdegums, – un silti sasedzas. Kad masa atdzisusi, kompresi noņem un paliek guļam gultā. Šādu procedūru vajadzētu veikt 2–3 vakarus.

Smērēt terpentīna ziedi uz pēdām un starp lāpstiņām. Elpošanas atvieglošanai ūdenim, ar ko uzkopj grīdu, var pievienot dažus pilienus terpentīna.

Telpās ar centrālapkuri ziemā ir sauss gaiss, tāpēc izžūst deguna un kakla gļotāda, izraisot krekšķēšanu. Lai to novērstu, uz radiatoriem vēlams likt mitrus dvieļus vai piekarināt trauciņus, no kuriem iztvaiko ūdens.

Lai mobilizētu imunitāti, slimošanas laikā ieteicams papildus uzņemt 2 gramus C vitamīna dienā.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.