Foto: SHUTTERSTOCK

Nepieciešamie izmeklējumi 0


Vispirms jānoskaidro urīna nesaturēšanas veids, jo ārstēšana katrā gadījumā ir atšķirīga. Jāsāk ar urīna analīzi, lai pārliecinātos, vai nav urīnceļu infekcijas. Ar tām bieži sirgst sievietes pēc menopauzes, jo, samazinoties estrogēnu līmenim, nereti rodas atrofiskas pārmaiņas maksts un urīnizvadkanāla gļotādā, sāpes čurājot, dedzināšana, graušana un sausuma sajūta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Mājas
Latvijas Jumiķu apvienības vadītājs: Latvijā jau ir pirmie gadījumi, kad saules paneļi uz jumta ir aizdegušies paši no sevis
Lasīt citas ziņas

Nākamais svarīgais izmeklējums ir ultrasonogrāfija, vēlams ar atlieku urīna noteikšanu. Tas nozīmē, ka uz izmeklējumu jānāk ar pilnu urīnpūsli, pēc apskates jādodas to iztukšot un pēc tam pārbaude jāturpina. Šādi var atklāt vai apstiprināt nopietnus urīnpūšļa funkcionālos traucējumus, kas ietekmē urīnpūšļa sieniņas saraušanās spējas.

Visticamāk, būs jāpilda arī urinācijas dienasgrāmata. Ārsts lūgs vismaz trīs diennaktis pierakstīt, cik reižu dienā dodas čurāt, kāds ir katras urinācijas tilpums, urīna nesaturēšanas biežums un kādās situācijās tā notiek.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai noskaidrotu delikātās kaites iemeslu, ārstam jāzina par sievietes ginekoloģisko veselību, dzemdībām un to gaitu, blakusslimībām, vēdera izeju un lietotajām zālēm.

Nereti, lai labāk atšķirtu urīna nesaturēšanas veidu, dakteris dod arī aizpildīt speciālu anketu.

Ja pēc vienkāršākajiem izmeklējumiem uzsāktā ārstēšana nebūs veiksmīga, papildus nāksies veikt specifisku invazīvu urodinamisko izmeklējumu, urīnpūslī un tievajā zarnā ievadot katetrus, lai pārbaudītu urīnpūšļa, tā slēdzējmuskuļa un urīn­izvadkanāla funkciju.

Bez šīs manipulācijas nevarēs iztikt, ja tiek plānota ķirurģiska ārstēšana, ir komplicēta, smaga un pilnīga urīna nesaturēšana, kas radusies pēc iegurņa orgānu vai jau iepriekš veiktas urīna nesaturēšanas operācijas, kā arī ja vienlaikus ir neiroloģiskas slimības un bieži uzliesmo urīnceļu infekcijas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.