Foto-Līga Vasiļūna

Kādi medicīniskie preparāti var radīt dzirdes pasliktināšanos 0

Ototoksiskie medikamenti bieži vien ievērojami pasliktina dzirdi. Piemēram, aspirīns lielos daudzumos, kura profilaktiska lietošana samazina insulta, infarkta vai hinīna risku. Tāpat arī micīnu grupas antibiotikas (gentamicīns, kanamicīns, eritromicīns utt.). Pie šīs grupas var pieskaitīt arī zāles, ko izmanto ķīmijterapijā un anestēzijā. Ja šīs zāles ir noteicis ārsts, tās ir jālieto, taču uzmanīgi jāseko norādītajai devai un lietošanas ilgumam. Līdzās tam ir iespēja lūgt ārstam norādīt kādu alternatīvu preparātu.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Ar vienu roku dod, ar otru ņem – G7 dienaskārtībā vairs nav Krievijas aktīvu konfiskācija. Ir tikai bailes?
Lasīt citas ziņas

Kā pēdējo gadu laikā mainījušies dzirdes aparāti

Tehnoloģijas dzirdes protezēšanas jomā strauji attīstās. Mūsdienu dzirdes aparāti – tās ir jaunākās bezvadu tehnoloģijas, kas savienojas ar telefonu, televizoru un citām viedierīcēm. Ne tik tālā nākotnē dzirdes aparāti būs aprīkoti ar tādām funkcijām kā pulsa un asinsspiediena mērīšana, ar to palīdzību būs pat iespēja noteikt cukura līmeni asinīs. Jau šobrīd dažas dzirdes protezēšanas tehnoloģijas ļauj noteikt noieto soļu daudzumu un veikto distanci. Nākotnē tehnoloģijas palīdzēs cilvēkiem nepieciešamības gadījumā izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, piemēram, negaidīta kritiena gadījumā. Cilvēkiem ar dzirdes problēmām mūsdienās nav jākaunas no apkārtējiem, jo dzirdes aparāts nav redzams un ir ērti lietojams ikdienā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vai vecākiem būtu jāaizliedz bērniem klausīties austiņās mūziku, vai tas var pasliktināt dzirdi?

Mūzikas klausīšanās austiņās paplašina izklaides iespējas un tajā nav nekā slikta pie noteikuma, ka ievērojam pavisam vienkāršus noteikumus – laika un skaļuma ierobežojumus. Jāatceras, ka labāk ir lietot uz auss liekamās, nevis auss iekšpusē ievietojamās austiņas, jo ārējās austiņas labāk apslāpē apkārtējo troksni un to lietotājam nav nepieciešamības klausīties mūziku lielākā skaļumā, lai tas nomāktu ielas, transporta un citas skaņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.