Savā ziņojumā par stāvokli ES Žans Klods Junkers šoreiz izvairījās no sev raksturīgās jokošanas un publikas smīdināšanas.
Savā ziņojumā par stāvokli ES Žans Klods Junkers šoreiz izvairījās no sev raksturīgās jokošanas un publikas smīdināšanas.
Foto – Eiropas parlaments

Solidaritāti nevar uzspiest 5


Junkers pievērsās kopīgai Eiropas vienotības idejai un problēmām, ko rada arī pašu dalībvalstu attieksme, pārmetot dalībvalstu līderiem, ka pašmājās viņi izmanto Briseli kā peramo zēnu, noveļot visu vainu uz ES par pašu neizdarībām un kļūdām. “Dalībvalstīs daži izliekas, ka nemaz nebūtu piedalījušies kopīgās sarunās Briselē. Cilvēkus nedrīkst maldināt, pilsoņi ir noguruši no iekšējiem ķīviņiem,” sacīja Junkers. Viņš norādīja, ka pēdējā laikā arvien lielāka šķelšanās jūtama starp ES rietumiem un austrumiem, kas būtu jānovērš. Viņš arī izcēla turku un grieķu daļās sašķelto Kipru, kas “būtu jāapvieno tagad”.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

“Pāri visam Eiropa nozīmē mieru. Kopš ir radīta Eiropas Savienība, te ir bijis 70 gadu ilgs miera periods pasaulē, kurā patlaban notiek 40 aktīvi bruņoti konflikti,” sacīja Junkers.

Pievēršoties imigrācijai, viņš norādīja, ka Eiropā patlaban ir nepieciešama vēl lielāka solidaritāte, kurai tomēr ir jābūt brīvprātīgai, jo to nevienam nevar uzspiest. Viņš aicināja patlaban ES prezidējošo Slovākiju likt lietā visus pūliņus, lai rastu kopsaucēju bēgļu situācijā. “Bēgļu izmitināšana dalībvalstīs ir galvenais solidaritātes apliecinājums,” sacīja Junkers.

CITI ŠOBRĪD LASA
EK priekšsēdētājs īpaši pievērsās jauniešiem, rosinot izveidot Eiropas solidaritātes vienību, kurā brīvprātīgi darbotos jaunieši, kas varētu palīdzēt situācijās un vietās, kur tas būtu nepieciešams, piemēram, bēgļu krīzē, vai ja notiek zemestrīce – līdzīgi kā nesen Itālijā. “Līdz 2020. gadam mums ir jāpiesaista 100 tūkstoši jauniešu, kuriem mēs nodrošinātu visu nepieciešamo, lai viņi sagatavotos, iegūtu jaunas prasmes un varētu iemantot šo ārkārtīgi svarīgo pieredzi,” sacīja Junkers.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.