Foto – Shutterstock

Šaubīgais labums 1

Smēķētāji priecājas, ka elektroniskās cigaretes ir ugunsdrošas, elgarējot nerodas pelni un grūti izvēdināmā apģērba smaka, turklāt tās ir ekonomiskākas nekā parastās – sākuma komplekts gan padārgs, taču ar laiku ļaujot ietaupīt pat 20–50% kūpināšanai tērētās naudas.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Viņi ir apmierināti, jo uzskata, ka var droši elgarēt gan sabiedriskās vietās, gan mājās, jo šis ieradums nekaitē pasīvajiem smēķētājiem, tostarp bērniem. Tomēr, kaut gan atsevišķi ārsti tās atzīst par samērā nekaitīgām, pētījumi liecina, ka, lietojot elektroniskās cigaretes, apkārtējā vidē izplatās kaitīgu ķīmisko vielu daļiņas saturošs tvaiks, tāpēc Pasaules Veselības organizācija rekomendē tām noteikt tādus pašus ierobežojumus kā tabakas izstrādājumiem.

– Elektroniskajām cigaretēm nav tabakas degšanas smakas, tomēr ir īpatnējs aromāts, kas var nepatikt apkārtējiem un kaitēt viņu veselībai. Kaut gan nenotiek degšanas process, kurā veidojas daudz kancerogēnu un toksisku savienojumu, pētījumi liecina, ka tie veidojas, arī nikotīnam uzkarstot kopā ar citām vielām, – stāsta Alise Krūmiņa.

CITI ŠOBRĪD LASA
Tomēr, kā atzīst Jānis Caunītis, iespējams, kaislīgs ierastā dūma kūpinātājs, kuru moka smēķētāja klepus, pārejot uz elgarēšanu, no šīs problēmas atbrīvosies, jo vairs neuzņems elpceļus kairinošo lielo darvas daudzumu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.