Pēc šī negadījuma vadība pieņēmusi lēmumu gaiteņos un palātās logus aprīkot ar rokturu slēdzenēm.
Pēc šī negadījuma vadība pieņēmusi lēmumu gaiteņos un palātās logus aprīkot ar rokturu slēdzenēm.
Foto – Timurs Subhankulovs

Izmeklēšana turpinās 0

Veselības inspekcija informē, ka 2016. gada 14. jūnijā par šo gadījumu ir saņēmusi iesniegumu un tā izskatīšana turpinās. Olga stāsta, ka māsa uz inspekciju aizgājusi uzreiz pēc negadījuma. Saņēmusi atbildi, lai netraucējot strādāt, ja negribot, lai tētis nokļūst psihoneiroloģiskā slimnīcā. Vēlāk par notikušo informēta arī Veselības ministrija un Valsts policija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Kokteilis
12 biežāk sastopamie ģimenes locekļu tipi. Noskaidro, pie kura piederi tu!
Lasīt citas ziņas

“Ārsti ar mums nekomunicē. Mēs pastarpināti esam uzzinājuši, ka palātā esot bijušas divas medmāsas un sanitāre, no kuru rokām tētis izrāvies un izlēcis pa logu. Sanitārei vēl esot palicis zilums uz rokas. Bet, kad 2. augustā bijām Veselības inspekcijā, vecākā eksperte Indra Lāce mums rādīja no centra atsūtītos dokumentus, kur minēta tikai sanitāre, kura, redzot, ka tētis piecēlies un dodas pie loga, aizskrējusi pēc medmāsām. Vēl mums teica, ka tētim nav bijis viss kārtībā ar galvu. Tad jautājums: kāpēc taisīja operāciju un kāpēc viņu atstāja nepieskatītu?” jautā Olga.

3. jūnijā pēc Olgas lūguma par tēva nāvi Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī ierosināja kriminālprocesu, taču 26. septembrī to izbeidza. Kā norāda iecirkņa priekšnieks S. Galilejevs, izmeklēšanas laikā neesot konstatēti jebkādi fakti, ka nāve varēja iestāties vardarbīga noziedzīga nodarījuma rezultātā. Tāda atbilde Olgu neapmierināja, un viņa 7. oktobrī uzrakstīja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas prokuratūrai sūdzību un lūdza kriminālprocesu atjaunot. Meita uzskata, ka policija nav izmeklējusi ārstniecības personu darbību vai bezdarbību, kas varēja pieļaut un radīt ap­stākļus, kā rezultātā tētis izkritis pa logu.

Nu logi ir slēgti

CITI ŠOBRĪD LASA

“Pacients pēc ļoti smagas aknu operācijas deviņas dienas atradās reanimācijas nodaļā, un nekas neliecināja par to, ka varētu kaut ko tādu izdarīt. Uzvedība bija ļoti mierīga un agresivitātes vai uzbudinājuma pazīmes netika novērotas, uz personāla jautājumiem atbildēja saprātīgi. Ja arī bija kādi traucējumi, tie nebija saistīti ar agresivitāti. Šādu pacienta rīcību nebija iespējams iepriekš paredzēt,” man komentē Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra “Latvijas Onkoloģijas centrs” galvenais ārsts Viesturs Krūmiņš. “Slimnīcas iekšējā izmeklēšanā tika konstatēts, ka personāls ir rīkojies atbilstoši noteiktajai kārtībai un savu iespēju robežās mēģinājis novērst šo negadījumu. Prasības nenosaka, ka logiem jābūt slēdzamiem, tomēr pēc šī negadījuma slimnīcas vadība pieņēma lēmumu gaiteņos un palātās logus aprīkot ar rokturu slēdzenēm.”

Starp citu, tikai trīs dienas pirms Sergeja izkrišanas pa logu no kāda Austrumu slimnīcas 11. stāva loga izkrita kāds pacients. Tā bijusi pašnāvība.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.