Foto – Shutterstock

Uzziņa 0


Probiotikas ir dzīvi organismi, ko iesaka lietot pietiekamā daudzumā. Ir bakteriālās un rauga sēnīšu probiotikas.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

Zināmākās – lactobacillus un bifidobacterium.

Gan bifido, gan lakto baktērijām ir piecas vai sešas pasugas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dzīvās baktērijas satur jogurts, kefīrs, paniņas.

Zarnu traktā mītošās dzīvās baktērijas, sauktas arī par labvēlīgajām jeb probiotikām, palīdz uzturēt veselību.

Bioterapija ir pretmets antibiotikām, kuru ietekmē organisms zaudē ne vien sliktās, bet arī labās baktērijas.

Probiotikas izmanto, piemēram, akūtu un hronisku vēdera disfunkciju ārstēšanai un profilaksei, arī tā sauktās ceļotāju caurejas gadījumā.

Svarīgi

>> Lietojot medikamentus, arī antibiotikas, alkohols ir aizliegts, jo nav zināms, kā vielas savstarpēji iedarbosies.

>> Ārstējot gripu un pat saaukstēšanos, noteikti jādzer daudz šķidruma, arī sulas un karsta tēja, lai no ķermeņa izvadītu toksīnus – vielas, kas rodas, sabrūkot gan vīrusiem, gan mikrobiem. Pretējā gadījumā tās koncentrējas organismā un var rasties aknu vai nieru komplikācijas.

>> Ir daži medikamenti, kas šķelsies kopā ar vitamīniem, greipfrūtu, tāpēc visdrošāk ir zālēm uzdzert tīru ūdeni – vismaz pusglāzi! Ja mazāk, zāles var neizšķīst un radīt pārāk lielu koncentrāciju asinīs.
Dakteres Anitas Liepas ieteikumi
>> Ēdamkaroti blendētu svaigu pīlādžu ar medu, ēdamkaroti cidoniju sīrupa un tīru dzērveņu sulu aplej ar karstu ūdeni. Var pievienot plānu ingvera šķēlīti. Tiklīdz parādās gripas pirmās pazīmes – drudzis, drebulis –, izdzerot litru šķidruma, ķermenis tiks sasildīts, uzlabosies asiņu cirkulācija, kas ir svarīga vīrusu saslimšanas gadījumos, un varbūt pat varēs iztikt bez ķīmiskām zālēm.

Reklāma
Reklāma

>> Mājās vēlams turēt dzērvenes, medu, ingveru, kas ir vitamīnu avots, un homeopātisko preparātu Aflubin, ko pieaugušajam dod pa 10 pilieniem ik pēc divām stundām. Var papildus iedzert Paracetamol Actavis tableti (nevis aspirīnu!) – efekts noteikti būs, un, iespējams, nākamajā dienā būsi vesels.

>> B tipa gripas vīruss gāž pat stipros cilvēkus. Šā gripas veida, kā arī bronhīta un pat pneimonijas izārstēšanu veicina sena tautas dziedniecības recepte no sastāvdaļām, ko jūrnieki ņēmuši līdzi uz kuģa. Saputo 100 g sviesta un tikpat daudz medus, pielej 25 ml propolisa spirtā. Pieaugušajam dod pa ēdamkarotei trīsreiz dienā pēc ēšanas. Sviests mīkstina rīkles galu un traheju, atviegloklepošanu un mazina kakla sāpes.

>> Noder arī vecmāmiņu paņēmieni klepus ārstēšanai. Izdobj melno rutku un piepilda to ar medu un cukuru. Par pirmās palīdzības līdzekli var uzskatīt arī siltu pienu, kam pievienots naža gals sodas un sviesta, medus un nedaudz alvejas. Traheītu – sausu klepu – var mīkstināt, saputojot olas dzeltenumu ar cukuru, pievienojot siltu pienu, naža galu sodas un sviesta. Ja bērni negrib to dzert, garšai var piebērt kakao un kokteilīti pasniegt ar salmiņu.
KONSULTĒJUSI ĢIMENES ĀRSTE ANITA LIEPA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.