Foto-Stock.xchng

Kā mazināt kāju garuma atšķirības, kura iemesls ir saīsinātie muskuļi
 0

* Ar dažādiem vingrinājumiem, tostarp stiepšanos. Visbiežāk saīsinās augšstilba aizmugurējie muskuļi. To, kuri muskuļi jādarbina pastiprināti, nosaka katram pacientam individuāli, izvērtējot stāju un gaitu, kā arī veicot muskuļu spēka un garuma testus, tādēļ vingrinājumu komplekss katram cilvēkam ir atšķirīgs. Pats galvenais ir panākt, lai kāju un muguras muskuļi abās ķermeņa pusēs strādātu vienādi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Farmācijas gigants “AstraZeneca” atzīst, ka viens no tās Covid-19 vakcīnas blakusefektiem var būt pat nāvējošs 7
FOTO. Muskuļains torss! Pirmo reizi redzam Donu jaunajā Eirovīzijas tērpā 14
Lasīt citas ziņas

* Muskuļus var stiept gan fizioterapeits, gan pats pacients ar speciālu vingrojumu palīdzību. Tie jādara ļoti lēnām un saudzīgi, jo stiepšanas laikā pacients nedrīkst just sāpes. Efekts tiek panākts ļoti ātri, jo muskulis padodas un kustību var veikt lielākā apjomā. Vienlaikus stiepšanos svarīgi kombinēt ar spēku uzlabojošiem vingrinājumiem.

* Lai panāktu noturīgu efektu, sākumā fizioterapeita vadībā jāvingro vismaz divas reizes nedēļā. Kad pacients visus vingrojumus iemācījies veikt pilnīgi pareizi, muskuļu stiepšanu un stiprināšanu var turpināt arī mājās. Ja to nedara, izstieptie muskuļi ļoti ātri atkal saraujas, kāju garuma atšķirības palielinās un muguras sāpes atgriežas.

CITI ŠOBRĪD LASA

* Jāmaina arī ikdienas ieradumi, piemēram, darba vieta jāiekārto tā, lai nerastos pārslodze mugurai. Soma pārmaiņus jānēsā uz abiem pleciem, nevis tikai uz viena no tiem.

* Jāizvēlas gulēšanai piemērots matracis, kas nebūtu ne pārāk mīksts, ne pārāk ciets, bet pielāgotos mugurkaula formai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.