Foto-Shutterstock

Operāciju vai neķirurģisku metodi 3

“No apmēram 30 pacientiem, kuri atnāk pie manis poliklīnikā uz pieņemšanu, tikai vienam vai diviem nepieciešama operācija, jo ir sūdzības par asiņošanu, niezi, sāpēm un hemoroīdu izkrišanu. Pārējiem palīdz vēdera izejas noregulēšana, svecītes un smēres,” uzsver S. Ļebedkovs.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Operācija arī jāveic, ja hemoroīdu dēļ vēdera izejas laikā regulāri ir stipra asiņošana, kuras dēļ radusies smaga komplikācija – mazasinība, kad hemoglobīna līmenis asinīs nokrities līdz 3 – 4 vienībām (norma ir 14 – 16 vienības).

Metodes, kad mezglus nelikvidē ķirurģiski, ir pacientam vieglāk panesamas, taču problēma pēc tam biežāk atkārtojas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kriodestrukciju jeb saldēšanu ar slāpekli pēdējā laikā izmanto reti, jo pēc tās paliek ilgi nedzīstošas brūces. Hemoroīdu mezglus var iznīcināt ar skleroterapiju, ievadot tajos sklerotizējošas vielas. Tiem var uzlikt gumijas gredzenus, kas nospiež asinsvadus un iznīcina bumbuļus. Šo mazinvazīvo metodi var veikt, neizmantojot anestēziju.

Pacientam saudzīga (jo iejaukšanās notiek zonā, kurā nav sāpju receptoru) ir operācija, kad ar mehānisko šuvēju izgriež iekšējos hemoroīdus un gļotādu to rajonā, pārtraucot arteriālo apasiņošanu.

Asinsvadus var piededzināt ar infrasarkanajiem stariem vai lāzeru. Ar lāzera adatiņu no iekšpuses piededzinātais hemoroīda mezgls saplok, tā paliekošās daļas pielīp anālā kanāla sieniņai, līdz ar to mazinās mezglu izkrišana un asiņošana.

Ielaistos slimības gadījumos parasti veic klasisku ķirurģisku hemoroīdu izgriešanas operāciju. Pēc tās mājās var doties pirmajā vai otrajā dienā vai arī pēc pirmās vēdera izejas. Pēc tam līdz divām nedēļām saglabājas diskomforts, ko var mazināt ar pretsāpju līdzekļiem. Apmēram 2% gadījumu nākas atgriezties slimnīcā stipras asiņošanas dēļ, īpaši pirmā mēneša laikā, taču pēc ķirurģiskas operācijas hemoroīdi atkārtoti veidojas daudz retāk nekā pēc mazāk invazīvām manipulācijām.

Pēc operācijas pacientiem bieži vien tiek ieteikti vingrinājumi starpenes muskulatūras stiprināšanai.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.