Esat par to pārliecināts? 0

Tas ir tikpat droši, cik nedroši. Es lasu presi, un tajā ir publicētas ierēdņu intervijas, kurās viņi stāsta, kāpēc kaut ko ir aizlieguši.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Dārzs
FOTO. Cik šogad maksā stādi, un kas ir piedāvājumā? Reportāža no Siguldas Stādu parādes
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
Lasīt citas ziņas

Pēc idejas vajadzētu būt tā, ka viņi (WADA – red.) vēršas pie izstrādātāja vai ražotāja pēc skaidrojumiem, jo literatūrā nav publikāciju, kas apliecinātu viņu apgalvojumus. Viņu arguments ir tāds – ja jau lieto, tad laikam jāaizliedz. Kāpēc lieto, kādi efekti…

Angļu valodā ir divi jēdzieni – boosting, kas šajā kontekstā nozīmē, ka kaut ko spiež virs cilvēka spēju līmeņa, kas ir normāls, un recovery – kad no zemāka līmeņa atgriežas pie optimāla. Kāpēc sportistiem patīk meldonijs? Tāpēc, ka tad rodas stipri mazāk pienskābes, kas izraisa muskuļu sāpes. Bet sāpes ir nākamajā dienā, nevis brīdī, kad izpilda kādu vingrojumu vai skrien sacīkstēs! Dopings būtu palīdzība brīdī, kad veic slodzi, lai sportists varētu kaut ko vairāk, un vienalga, kas notiek pēc tam. Meldonijs ļauj droši trenēties un neciest no sekām, ja sportists ir pārtrenējies, – tas ir protekcijas līdzeklis. Bez darba šeit nekas netiek sasniegts!

CITI ŠOBRĪD LASA

Nejauši ir iznācis tā, ka no lielā sporta meldonijs ir izslēgts, bet līdz ar WADA lēmumu par to uzzinājuši daudzi, kuriem šis nosaukums pirms tam neko neizteica.

No vienas puses, protams, cilvēki ir uzzinājuši, kas vadošajiem sportistiem ir palīdzējis sasniegt savas karjeras virsotnes. No otras puses, ir daļa sirdsslimnieku, kuriem meldonijs būtu jālieto veselības uzlabošanai, taču, dzirdot vārdu dopings, viņi pārstāj to dzert. Viņu apziņā dopings nozīmē indi.

Žurnālisti arī ir pie vainas – meldonija gadījumā runa nav par dopingu, taču tas visu laiku tiek saistīts ar šo jēdzienu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.