Pasmasāža. Līdzīgi kā vēderu, ar cimdiņu masē arī visu pārējo ķermeni, uzlabojot asinsriti. Kājas masē no apakšas uz augšu, vēderu – pulksteņa rādītāja virzienā, rokas – no plaukstām uz pleciem. Jāmasē viss ķermenis, jo strijas var veidoties ne tikai uz vēdera priekšējās daļas, bet arī uz sāniem, kā arī citur, piemēram, uz apakšstilbiem, augšdelmiem, pie padusēm. Nedrīkst aizmirst par krūtīm, jo, gaidot bērniņu, tās piebriest pirmās, līdz ar to nereti veidojas strijas. Krūtis masē ar cimdiņu virzienā no krūts apakšas uz augšu. Kustības var būt arī astoņnieka veidā uz pretējo plecu. 0


Pīlings. To vajadzētu veikt reizi vai divas nedēļā.

Reklāma
Reklāma
Pasaule visdrīzāk tomēr ir plakana – astrofiziķis izpētījis zemi visaugstākajā precizitātes līmenī
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 73
Lasīt citas ziņas

Pretstriju krēms vai eļļa. Pēc masāžas uz ķermeņa jāklāj kāds pretstriju līdzeklis (krēms, eļļa, karstā laikā – gels, kas ātrāk un vieglāk iesūcas ādā). Taču, ja iepriekš nebūs veikta kontrastduša un pasmasāža vai pīlings, no šiem līdzekļiem liela labuma nebūs. “Bieži dāmas sūdzas, ka lieto pretstriju krēmu, bet tas nepalīdz,” stāsta Ramona Bergfelde. “Kad jautāju, vai viņas pirms tam veikušas kontrastdušu un sevi pamasējušas ar vēsu cimdiņu, izrādās, tas nav darīts. Tāpēc arī nav rezultāta. Lai būtu efekts, īpašie līdzekļi jāiemasē vismaz divas reizes dienā. Ja jūt, ka āda sāk kņudēt, tas var liecināt, ka šajā vietā, iespējams, sāk veidoties strijas. Šādās vietās krēmu vai eļļu ieteicams uz ādas klāt pat trīs četras reizes dienā.”

Pretstriju krēmus un citus līdzekļus iespējams nopirkt aptiekās, veikalos, kur tirgo kosmētiku, un skaistumkopšanas salonos. Vislabāko un konkrētās sievietes ādai piemērotāko līdzekli ieteiks speciālists, tāpēc grūtniecei vēlams vismaz reizi atnākt vizītē pie ķermeņa estētikas speciālista.

CITI ŠOBRĪD LASA

!Tām māmiņām, kuras jau ir dzemdējušas un kurām iepriekšējās grūtniecības laikā parādījušās strijas, ādas kopšanai jāpievērš vēl lielāka uzmanība.
Ramona Bergfelde iesaka sievietēm priecāties ne tikai par to, ka viņas gaida ierodamies pasaulē savu atvasīti, bet vienlaikus arī padomāt, kā viņas izskatīsies grūtniecības laikā un pēc dzemdībām. “Sievietēm sevi jākopj, jāievēro pareizi ēšanas paradumi – nedrīkst aizrauties ar smalkmaizītēm un kūciņām, lai kā to varbūt grūtniecības gaitā gribētos. Tāpat dienā jāizdzer vismaz divi litri ūdens. Nedrīkst aizmirst par vitamīnu, tāpat zivju produktu lietošanu, jo tajos ir omega-3 taukskābes, kas vienlaikus nepieciešamas arī ādai. Ja sieviete pirms grūtniecības vingrojusi, ieteicams ar ginekologa ziņu turpināt to darīt, tikai vieglākā režīmā. Var iet uz grūtnieču ūdensaerobiku, lai būtu drošība, ka izraudzītā fiziskā slodze nav par smagu vai nav pareiza un nenodarīs mazulim ļaunu. Ja sieviete sevi kopj, viņa labi izskatīsies arī grūtniecības laikā un pēc dzemdībām.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.