Rozmarīns un citi garšaugi. Foto – Shutterstock.com

Rozmarīns sirds un asinsvadu veselībai; atmiņai un prāta asumam 0

Pēc operācijām un pārslodzēm

Rozmarīnu galvenokārt zinām kā kulinārijā plaši izmantotu garšvielu, kas piešķir pikantu noti tomātu mērcēm un gaļas ēdieniem. Šis siltumu mīlošais, mūžzaļais krūms ar šaurajām lapiņām un nelieliem, gaišziliem ziediņiem var dažādot arī mājās ceptus konditorejas izstrādājumus.

Reklāma
Reklāma
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

Rozmarīnam ir patīkama smarža, un tas, izrādās, sniedz vēl kādu lielu labumu veselībai, kas tautas medicīnā zināms jau gadsimtiem ilgi.

Tautā rozmarīnu dēvē par “sirds aromātu” vai “sirds zālīti”. Un ne velti, jo šis augs uzlabo sirdsdarbību, samazina holesterīna līmeni asinīs, uzlabo asinsriti un aizsargā asinsvadus no aterosklerozes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tāpēc cilvēkiem gados tautas medicīna iesaka lietot rozmarīna preparātus, lai novērstu un aizkavētu smadzeņu asinsvadu bojājumus, insulta profilaksei un sirds veselībai.

Rozmarīnu arī iesaka pacientiem pēc ķirurģiskām operācijām, smagām slimībām un pārslodzēm.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.