Foto – Shutterstock

Ja zāles saņemtu laikus… 0

Tatjanai tagad ir 41 un pilngadību sasniegusi meita, kura šogad absolvēs vidusskolu. Ārstēšana deva iespēju sievietei to visu piedzīvot, par ko Tatjana ir bezgala pateicīga visiem, kuri palīdzēja sarūpēt šīs zāles. Diemžēl ārstēšanās laikā sievietes un viņas vīra ceļi šķīrās, taču vienīgais, par ko Tatjanai ir patiesi žēl – zaudētais laiks. “Ja es būtu uzreiz saņēmusi nepieciešamo ārstēšanu un mani iesniegumi nebūtu noraidīti, iespējams, tādu metastāžu plaušās nemaz nebūtu, un tad nebūtu arī sagandētu nervu man un tuviniekiem, spēcīgās ķīmijterapijas un veselības problēmu, kas radušās pēc otrreiz saņemtās ārstēšanas,” teic Tatjana. Viņa neslēpj, ka bijuši arī ļoti grūti periodi ārstēšanās laikā, kad vienīgā vēlme bijusi gulēt un nomirt… “Katrreiz pēc saņemtās ķīmijterapijas trīs dienas bija neizturamas – spēcīga vemšana, kaulu sāpes… Gulēju un bļāvu sāpju dēļ,” sieviete atminas un piebilst, ka audzējs atklāts vēl divām viņas klasesbiedrenēm, no kurām viena drīz beigs ārstēšanos: “Ja viņai vajadzētu pirkt zāles, tas nebūtu iespējams, ja nu vienīgi lūgt palīdzību sociālajos tīklos. Šai sievietei ir ļoti sarežģīta situācija – viņa ir viena ar trim maziem bērniem, dzīvo diezgan trūcīgi…”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Tatjana teic, ka visvairāk žēl par vēža straujo izplatību tieši jaunu sieviešu vidū: “Daļa pat nepaspēj kļūt par mammām, tāpēc regulāra un savlaicīga diagnostika, īpaši jaunām meitenēm, ir ļoti būtiska. Un arī jaunākās terapijas pieejamība ir tikpat svarīga, lai arī sievietes Latvijā varētu saņemt jaunāko terapiju.”

Tatjana un viņas draudzenes, radi, paziņas ir parakstījušies par to, lai vēzis būtu ārstējams, lai ikvienam būtu pieejama modernākā un efektīvākā diagnostika, ārstēšana un arī aprūpe pēc izārstēšanās. Nereti cilvēks, lai gan trīs gadus oficiāli ir uzskaitē pie onkologa, tomēr nepietiekamo kvotu dēļ pie sava ārsta nemaz netiek.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai iniciatīvu varētu iesniegt Saeimā, līdz maija beigām nepieciešami 10 000 parakstu. Šobrīd savu atbalstu iniciatīvai pauduši vairāk nekā 9000 cilvēku. Atlicis tikai mazumiņš, lai beidzot onkoloģijas pacienti varētu saņemt Eiropas līmeņa terapiju un atkal dzīvot pilnvērtīgi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.