1935. gada 26. novembrī 0

Pirms 80 gadiem, 1935. gada 26. novembrī, “Jaunākās Ziņas” vēstīja: “Latvijas Sarkanais Krusts šodien izsūta uz Džibuti Abesīnijas jaunorganizētam Sarkanajam Krustam 30 kastes joda.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

Ziņas par šī sūtījuma lielo vērtību, kā mums paskaidro, neatbilst patiesībai. Starptautiskais Sarkanais Krusts bija griezies pie abām karojošajām pusēm – Itālijas un Abesīnijas – ar pieprasījumu, kāda palīdzība kara gadījumā būtu vajadzīga. Itālija atbildējusi, ka tiks galā ar saviem līdzekļiem un materiāliem, bet abesīņi lūguši palīdzību. Šinī sakarībā Starptautiskais Sarkanais Krusts uzaicināja visas pasaules Sarkanā Krusta organizācijas izdarīt ziedojumus naudā. Latvijas Sarkanais Krusts aicinājumu noraidījis. Lai tomēr kalpotu Sarkanā Krusta idejai, mūsu Sarkanais Krusts no savas puses ziedo nelielo joda krājumu dažu tūkstošu latu vērtībā, kas glabājās noliktavās no 1918. gada. Jodam mūsu apstākļos maza vērtība.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.