Publicitātes foto

Mencas knēdeļu buljona zupa un lasis ar siltiem salātiem – “zivīgai” un veselīgai maltītei 0

Bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis un veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.

“Es esmu lasījis visu, ko viņš smagā reibumā krieviem epastos rakstīja!” Lapsa Adamsonu nosauc par nožēlojamu
“Sievietes dažreiz vakariņu vietā izvēlas kefīru, bet tā nedariet!” Dziedātāja atklāj, kā, atsakoties no cukura un piena, mainīja dzīvi
FOTO. Apcietina Bunkus slepkavības lietā aizdomās turēto uzņēmēju Babenko
Lasīt citas ziņas

Jūras velšu ēdiens var būt gan viegla uzkoda, gan pilnvērtīga maltīte. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā divas receptes ar dažādu pagatavošanas laiku un sarežģītību, kas noderēs gan iesācējiem, gan profesionāļiem.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

Lasis ar siltiem salātiem

Publicitātes foto

Pagatavošanai – 25 minūtes

Nepieciešams

400 g laša filejas

4 tējk. olīveļļas

1 tējk. sāls

Salātiem

1⁄4 ziedkāposta

60 g spinātu

4 ēd. k. sojas pupiņu (lobītu)

1⁄2 cukīni

2 ēd. k. olīveļļas

2 daiviņas ķiploka

1 ēd. k. sezama sēklu

Pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Laims pēc garšas

Pagatavošana

Sagriez laša fileju vienādās porcijās un ierīvē ar olīveļļu. Pievieno sāli un liec cepties sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 12 minūtēm.

Pa to laiku sadali mazākos gabalos ziedkāpostu un noblanšē. Sakarsē pannā eļļu un liec sautēties ziedkāpostus. Kad tie viegli karamelizējušies, pievieno sagrieztu cukīni, sojas pupiņas, caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku un sezamu.

Pasniedz siltos salātus ar lasi, pārlejot ēdienam svaigi spiestu laima sulu.

 

Mencas knēdeļu buljona zupa

Publicitātes foto

Pagatavošanai – 60 minūtes

Nepieciešams

Knēdeļiem:

200 g mencas filejas

1 olas baltums

¼ tējk. malta muskatrieksta

½ tējk. sāls

70 ml saldā krējuma

Zupai:

200 g Ramen nūdeļu

100 g pākšu pupiņu Rimi

100 g šitake sēņu

2 nori lapas

30 g spinātu Rimi

2 olas

Pipari pēc garšas

Buljonam:

600 ml dārzeņu vai zivs buljona

2 ēd. k. gaišās sojas mērces

1 tējk. austeru mērces

1 ēd. k. zivju mērce ICA Asia

1 gab. citronzāles

1 čili

5 mm ingvera

1 laima sula

½. tējk. brūnā cukura

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Gatavo buljonu, pievieno visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā un liec uz 20 minūtēm ledusskapī. Vāri olas 5 minūtes un nolobi.

Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma. Buljonu liec atpakaļ sildīties.

SAISTĪTIE RAKSTI

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas. Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonam klāt nūdeles. Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Raža līdz pat septembrim! Labākās “vēlās” zemeņu šķirnes, ko audzēt Latvijā
Kā izaudzēt tādus tomātus un gurķus, kādi auga vecmāmiņas siltumnīcā?
Garda uzkodiņa – avokado ar garnelēm
Stāda gladiolas, liek balstus peonijām, sēj skābenes un garšaugus. Kas darāms dārzā no 23. līdz 30.maijam?
“Es esmu lasījis visu, ko viņš smagā reibumā krieviem epastos rakstīja!” Lapsa Adamsonu nosauc par nožēlojamu
“Sievietes dažreiz vakariņu vietā izvēlas kefīru, bet tā nedariet!” Dziedātāja atklāj, kā, atsakoties no cukura un piena, mainīja dzīvi
FOTO. Apcietina Bunkus slepkavības lietā aizdomās turēto uzņēmēju Babenko
“Ir ziņas, ar ko Mariupolē šobrīd nodarbojas krievu karaspēks,” Rajeva dienas notikumu apskats
Maskava paziņo, kādā gadījumā varētu notikt “Azovstaļ” aizstāvju apmaiņa
Lasīt citas ziņas
Latvijas dzīvnieku patversme “Ulubele” izkrāpj ziedojumus, iežēlinot ar ukraiņu ģimenes slimu sunīti
Augu slimības un kaitēkļi, kas uzbrūk maijā: kā ar tiem cīnīties?
Lasītāja jautā: kad var stādīt gurķus siltumnīcā un laukā?
Lasītāja jautā: “Kā stādīt gladiolas, lai tās nesagāžas?” Skaidro selekcionārs Laimonis Zaķis
pagatavot ļoti garšīgu kartupeļu biezeni?
Pavasarī apskata jaunos kociņus – vai tos nežņaudz mieti un auklas?
“Ir ziņas, ar ko Mariupolē šobrīd nodarbojas krievu karaspēks,” Rajeva dienas notikumu apskats
FOTO. Apcietina Bunkus slepkavības lietā aizdomās turēto uzņēmēju Babenko
“Es esmu lasījis visu, ko viņš smagā reibumā krieviem epastos rakstīja!” Lapsa Adamsonu nosauc par nožēlojamu
Sprūds: Krievija ir pierādījusi, ka tai nav izpratnes un vēlmes iestāties par cilvēku dzīvībām
SPECIĀLIZLAIDUMS. Jaunākais par karu Ukrainā ar Igoru Rajevu
Šmidre: “Ja būs noslēgts pamiers, tad aizmirsīs par visiem noziegumiem”
Krievija atceļ vecuma ierobežojumus līgumkaravīriem
Lucavsalā par 2,4 miljoniem eiro izbūvēs jaunas ielas
Ukraiņu režisors Kannu kinofestivālā protestē pret Krieviju
Raža līdz pat septembrim! Labākās “vēlās” zemeņu šķirnes, ko audzēt Latvijā
Nodarbināto iedzīvotāju īpatsvars pirmajā ceturksnī Latvijā pieaudzis līdz 63,2%
Kā nezaudēt renovācijas efektu?
Uzņēmumiem draudzīgāko pašvaldību balvas saņem Bauskas novads un Jūrmala
Māra Libeka: Netrūkst tādu, kuriem gluži vienalga, ka stāv tur kaut kāds tēls no 50 okupācijas gadiem
“Ir nepiemērots brīdis tautas tracināšanai.” Kilbloka par Maskavas ielas pārdēvēšanu
“Situācija ir smaga vairākās vietās.” Rajevs par pēdējās diennakts notikumiem Ukrainā
Nākamās divas ziemas ir īpaši būtiskas, jādomā, kā nodrošināties ar resursiem – komentē Roberts Zīle
nezaudēt renovācijas efektu?
22:03
Militārie eksperti: Ukrainas armijai būtu prātīgi atkāpties no atsevišķām pozīcijām, lai nenonāktu ielenkumā
21:38
“Ir ziņas, ar ko Mariupolē šobrīd nodarbojas krievu karaspēks,” Rajeva dienas notikumu apskats
21:30