Foto: Freepik

Kāpēc cilvēki izvairās no zivīm uzturā? 2

Zivis un jūras veltes ir bagātīgs olbaltumvielu avots un satur visas astoņas neaizvietojamās aminoskābes, kas vajadzīgas normālai organisma darbībai. Tomēr bieži vien zivju un jūras velšu pagatavošana šķiet laikietilpīgs un sarežģīts process – trūkst ideju, nav laika un iedvesmas, tāpēc cilvēki no šiem produktiem izvairās. Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iedrošina uzturā lietot vairāk zivju un jūras produktu, jo arī to pagatavošana var būt gana vienkārša.

Reklāma
Reklāma
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 43
TV24
“Viņi ir gatavi uz visādām neģēlībām.” Kas mudinātu Putinu pieņemt lēmumu uzbrukt NATO?
Krievija uzbrūk Ukrainai ar “brīnumieroci”. Ar to varētu tikt galā tikai F-16 144
Lasīt citas ziņas

“Zivis ir veselīga uztura neatņemama sastāvdaļa. Iesaku jūras veltes ēst vismaz divas reizes nedēļā. Zivis ir bagātas ar polinepiesātinātajām omega-3 taukskābēm. Zivīs atrodamās esenciālās taukskābes EPA un DHA uzlabo nervu sistēmas un imūnsistēmas darbību, mazina iekaisuma procesus organismā. Zivīs ir taukos šķīstošie vitamīni, kam ir svarīga loma normālā organisma darbībā.

Tā, piemēram, D vitamīns vajadzīgs normālai augšanai, kaulu un zobu attīstībai, tas regulē kalcija un fosfora uzsūkšanos. A vitamīns savukārt nepieciešams labai redzei, pareizai organisma attīstībai, tas uzlabo šūnu apvalka struktūru. K vitamīns labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu un piedalās asins recēšanas procesos.

CITI ŠOBRĪD LASA

E vitamīns ir ļoti spēcīgs antioksidants, kas pasargā organismu no saslimšanas, uzlabo imunitāti un regulē reproduktīvo orgānu darbību,” norāda Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Jūras velšu ēdiens var būt gan viegla uzkoda, gan pilnvērtīga maltīte.