Lieldienu olas.
Lieldienu olas.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ieteikumi, kas jāievēro ēdot Lieldienu olas un uzsākot piknika sezonu 4

Ir klāt Lieldienas! Šajos svētkos mēs baudam gan pavasarīgo laiku, krāsojot olas un šūpojoties, gan uzsākam grila un piknika sezonu vai kā citādi aktīvi pavadām laiku pie dabas. Kā šajās svētku brīvdienās neiedzīvoties vēdera problēmās un atpūsties droši? Par to portālam LA.LV stāsta “Apotheka” sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.

Reklāma
Reklāma
Baltkrievija kā nākamā Krima? Galvenā izlūkošanas pārvalde atklāja, ka Lukašenko ir panikā, un šoreiz pie vainas nav Ukraina
“Un ko “Lidl”, “Maxima”, “Rimi”, “Senukai”? Iekasē tikai no tautas naudiņu,” pirms “Melnās piektdienas” latvieši atklāj vienu veikalu, kur jādodas iepirkties
VIDEO. “Ainārs Šlesers būs pie varas!” Inga Spriņģe atklātā intervijā skaidri un gaiši pasaka
Lasīt citas ziņas

“Līdz ar pavasari ik gadu pieaug saslimstība ar tādām zarnu trakta infekcijām kā salmonelozi un pārtikas toksikoinfekcijām. Iemesli ir pavisam vienkārši un viegli novēršami – laikapstākļiem kļūstot siltākiem, ēdienu daudz biežāk gatavojam un baudām ārpus telpām, kam var būt savi riski – maltītes pagatavošana nepiemērotos apstākļos, neatbilstoša ēdiena uzglabāšana, nepietiekama personīgās higiēnas ievērošana, kā arī siltā laika ietekme uz baktēriju savairošanās ātrumu pārtikas produktos,” stāsta Fleišmane.

Lai svētki nesagādātu gremošanas problēmas, ieteicams ievērot piesardzības pasākumus un arī mērenību ēdiena patēriņā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Turpinājumā lasiet 4 farmaceites ieteikumus drošām un veselām Lieldienu brīvdienām!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.