Mazliet baisi: ar ko var draudēt sporta kluba matracītis, bumbas un ģērbtuves grīda 0

Vingrošanas matrači

Reklāma
Reklāma

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Zinātnieki pētījuši ne tikai ieguvumus, ko var dot sporta nodarbības, bet arī apdraudējumus, kas ik uz soļa sagaida sporta, fitnesa un jogas klubos. No kā uzmanīties?

Vai jūs fitnesa nodarbības izmantojat sporta kluba vai jogas vai citu matraci, ko lieto arī citi? Eksperti iesaka labi padomāt, vai to tiešām darīt, jo šādi var pārnest ne vienu vien infekciju vai baktēriju, kaut vai stafilokokus vai vīrusus, kas izraisa caureju. Džeks Folejs (Jack Foley), Lehajas Universitātes (Lehigh University) vieglatlētikas sporta zāles direktors, norāda, ka ir nozīme tam, cik klubs ir tīrs. “Sporta zālēs iegūt bakteriālu infekciju var, gan saskaroties ar otru cilvēku kontaktā āda-āda, gan no soliņiem, sienām, spoguļiem, vingrošanas paklājiem, svara un citām sporta iekārtām, īpaši, ja uz ādas ir kaut neliels ievainojums vai nobrāzums. Galvenais ir personiskā higiēna! Reizēm pietiek noklāt dvieli uz kādas virsma, ja vēlāk ar šo dvieli slaukāties. Ja neesat droši, cik bieži jūsu sporta klubā sporta paklāji tiek dezinficēti, nesiet līdzi savu paklājiņu!”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.