“Vai Tu, sieviete Latvijā, vari iedomāties, ko nozīmē šī nežēlīgā prakse meitenītei?” 6

Šādi Facebook jautā Latvijās mājdzemdību vecmāte Rudīte Brūvere. Viņa aicina atbalstīt pretošanos Somālijā: “Te masu komunikācijas līdzekļi dod iespēju sasniegt varas nesējus – izmantosim to, nav taču grūti! Un pat tas, kas IR grūti, dažkārt ir nepieciešams. Dzīvojam vienā kopīgā pasaulē = tas attiecas arī uz mums, kas notiek cilvēkiem – mūsu māsām – tālajā Āfrikā, garīgās enerģijas mūs sasniedz un arī mēs tās izstarojam, sūtam,” raksta vecmāte.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 15
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Secure.avaaz.org jebkurš var parakstīt petīciju, lai aicinātu pārtraukt Somālijā dzimumorgānu kropļošanu. Turklāt pati ideja beigt šo praksi nāk no Somālijas Sieviešu lietu ministres Zāras Samantaras (Zahra Samantar). Lokālie eksperti uzskata, ka starptautiski savāktie paraksti varētu palīdzēt pieņemt likumu. Petīcijas parakstu vākšanas lapā adresēti vārdi Somālijas prezidentam, premjerministram un Sieviešu un cilvēktiesību departamenta vadītājai: “Kā globālie pilsoņi, kas aizstāv meiteņu un sieviešu tiesības, mēs vēlamies apsveikt jūs par ierosinājumu izbeigt sieviešu ģenitāliju apgraizīšanu Somālijā.

Ja Somālija sāks likumiski pilnībā aizliegt sieviešu dzimumorgānu apgraizīšanu un veiks apjomīgas izglītošanas kampaņas, jūs būtu kā labākais paraugs, kas radītu vislielāko neiecietību pret dzimumorgānu apgraizīšanu. Avaaz piedāvā savākt  1 300 000 parakstu vēl pirms tikšanās ar Somālijas premjerministru. Šobrīd jau savākti ap 1 254 000 parakstu un ik pārdesmit sekundes nāk klāt jauni paraksti. Piemēram, Puntlande Ziemeļsomālijā jau ierosinājusi pilnībā atteikties no sieviešu dzimumorgānu apgraizīšanas.”
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.