Foto: Laura Krampe, www.eyezoom.lv

Apmeklē mežonīgas vietas 0

Lai gan pastaiga parkā ir jauka lieta, atlicini laiku, lai apmeklētu mežonīgākas vietas, kur var vērot dabas ekosistēmu daudzveidību. Dodies garā pastaigā dabas rezervātā vai mežā. Apstājies vismaz 10 minūtes, lai pavērotu apkārtni. Mēģini ieraudzīt vāveri vai putnu, kādu agrāk neesi manījis, vai vienkārši lūkojies dabas ainavā un ieklausies meža skaņās.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Lasīt citas ziņas

Vēro saullēktu vai saulrietu
Saules lēkta vai rieta vērošana ik pa laikam ir lielisks veids, kā sajust dienas un gadalaika ritmu. Lai redzētu saullēktu rudens un ziemas mēnešos nevajag agri celties!

Seko zvēru pēdām
Sekošana zvēru pēdām ir aizraujošs veids, kā pavadīt laiku pie dabas un sajust dzīvnieku klātbūtni. Lai gan tev var nelaimēties ieraudzīt dzīvnieku, kura pēdām tu seko, ir iespējams noskaidrot, cik sen pa šo ceļu zvērs ir gājis, un tas rada lielisku sajūtu. Visbiežāk iespējams uziet lapsu, āpšu un vāveru pēdas, un daļa šo meža iemītnieku, visticamāk, mājo pavisam netālu no tavas dzīves vietas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ienes dabu savā mājoklī
Iegādājies istabas augus, ievies vāzi svaigiem ziediem, novieto ar gliemežvākiem vai smiltīm pilnu trauku savā dzīvojamajā istabā vai izveido priedes čiekuru kolekciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.