Foto no moaradelavanda.ro

Ja ir veģetatīvā distonija vai gaidi mazuli 0


– Kā ēteriskās eļļas var palīdzēt, ja cilvēks sirgst ar veģetatīvo distoniju?

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

– Nu jau arvien vairāk cilvēku sāk apzināties, ka jebkuras slimības pamatā ir apspiestas emocijas. Veģetatīvās distonijas būtiskākais iemesls ir milzīgi stresi – kāds ļoti liels pārdzīvojums, kas var būt noticis agrā bērnībā, iespējams, pat zīdaiņa vecumā. Šī informācija ir aizmirsta, noglabāta dziļi zemapziņā, un vienīgi no paša cilvēka atkarīgs, vai viņš ir gatavs šo sāpīgo un nepatīkamo informāciju “celt ārā”. To var paveikt ar dažādām metodēm, un arī ēteriskās eļļas var šajā procesā palīdzēt. Tomēr ir jābūt gatavam, ka, sākot strādāt ar savām apspiestajām emocijām, slimības simptomi sākotnēji, visdrīzāk, saasināsies. Tas ir gluži tāpat, kā ar skabargu pirkstā – kad no tās atbrīvojas, paliek vieglāk, bet šo procesu paveikt bez sāpēm praktiski nav iespējams.

– Varbūt tomēr ir kādas atsevišķas ēteriskās eļļas, ko mazās devās (pie noteiktiem simptomiem un vajadzībām) drīkst lietot arī jaunās māmiņas un bērni?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Jaunajām māmiņām ieteiktu izmēģināt hidrolātus (ziedūdeņus) – to iedarbība ir daudz maigāka, tāpēc nav jābaidās no pārdozēšanas. Hidrolātu var pievienot vannai, notīrīt mazuļa ādu, izmantot kompresēs. Ja bērns ir nemierīgs vai arī viņam ir kolikas, noderēs lavandas ēteriskā eļļa. Romiešu kumelītes ēteriskā eļļa palīdzēs zobu šķilšanās laikā, bet eikalipta ēteriskā eļļa (Eucalyptus smithii tips) ir noderīga vīrusu un infekciju slimību gadījumā. Minētās eļļas var iepilināt aromalampā (dažus pilienus), tādējādi aromatizējot telpu, kurā uzturas bērns. Ja rodas vēlme lietot kādu ēterisko eļļu masāžai (piemēram, lavandu, kumelīti vai mandarīnu), tad tikai ļoti minimālās devās, atšķaidot saldo mandeļu vai aprikožu kauliņu eļļā (5 pilienus ēteriskās eļļas uz 30 ml bāzes eļļas).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.