Foto no moaradelavanda.ro

Septiņas ēterisko eļļu pielietošanas iespējas 0


Iesmaržojot vai uzņemot caur ādu. Smarža ļoti ātri iedarbojas uz limbisko sistēmu smadzenēs, kas saistīta ar atmiņām un emocijām. Līdz ar to noteiktas ēteriskās eļļas var izmantot, lai mazinātu stresu vai panāktu nomierinošu iedarbību, uzlabotu garastāvokli vai uzmundrinātos. Caur ādu uzņemta ēteriskā eļļa iedarbosies jau pusminūtes laikā – caur asinsrites sistēmu nonākot tajā organisma vietā, kuru nepieciešams dziedināt.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
Lasīt citas ziņas

Uzpilinot uz priekšmeta. Vienkāršākais veids, kā izbaudīt ēterisko eļļu smaržu, ir – to uzpilinot uz kāda priekšmeta sev tuvumā. Ēterisko eļļu var uzpilināt uz papīra salvetes vai čiekura – novietojot to uz galda, uzkarinot uz galda lampas vai automašīnas priekšējā spoguļa. Ir arī īpaši, no māla veidoti aroma-akmeņi (kas paredzēti ēterisko eļļu difūzijai) vai kaklā karināmi aroma-kuloni, kas labi absorbē ēterisko eļļu un saglabā smaržu vairākas stundas.

Iepilinot aromalampā. Ja gribas aromatizēt visu telpu, dažus pilienus ēteriskās eļļas var iepilināt aromalampā (karstā ūdenī). Ir pieejami arī ēterisko eļļu difūzeri, kas izsmidzina telpā ēterisko eļļu mikrodaļiņas. Saslimšanu gadījumā ēterisko eļļu var iepilināt arī inhalatorā – vienīgi tāds aromatizēts tvaiks jāieelpo ļoti uzmanīgi, lai neapdedzinātos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ieeļļojot ķermeni. Ēterisko eļļu var iepilināt dabīgā bāzes eļļā, piemēram, saldo mandeļu, sezama sēklu, aprikožu kauliņu vai vīnogu kauliņu eļļā, pēc tam izmantojot to masāžai vai ķermeņa ieeļļošanai. Ziemā ir labi ieeļļot ķermeni apmēram reizi nedēļā, piemēram, pēc vannas vai pirts procedūrām. Noteikti nevajadzētu izmantot sintētisku eļļu (tā saucamo minerāleļļu).

Vannojoties. Ēterisko eļļu vai vairāku ēterisko eļļu maisījumu var pievienot vannai (7 pilieni uz vannu). Tā kā ēteriskā eļļa ūdenī nešķīst, pirms tam tā jāizšķīdina kādā tā saucamajā emulgatorā, proti, to var iepilināt pienā, saldajā krējumā vai medū, uzpilināt uz dabīga jūras sāls vai Himalaju sāls, tad to visu pievienojot vannai.

Ārstējot. Dažām ēteriskajām eļļām piemīt arī pretsāpju un pretiekaisuma iedarbība. Lavandas un tējas koka ēteriskās eļļas ir vienas no retajām, ko dažkārt drīkst lietot arī tīrā veidā – brūces, apdeguma vai kukaiņa koduma gadījumā ēteriskās eļļas pilīti var uzsmērēt uz ādas.

Gatavojot kosmētiku. Ēteriskās eļļas mēdz pievienot arī dabīgajai kosmētikai tās izgatavošanas laikā. Nevajadzētu ēteriskās eļļas likt klāt jau gataviem, veikalā pirktiem krēmiem, jo nav iespējams paredzēt, kāda būs krēma sastāvā esošo sintētisko izejvielu reakcija ar ēteriskajām eļļām, kuru ķīmiskais sastāvs arī ir ļoti komplicēts.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.