Foto – Shutterstock

Uzziņa
 2


* Lai stiprinātu asinsvadu sieniņas un tās neplīstu katras mazākās slodzes gadījumā, var lietot C vitamīnu, askorutīnu, zivju eļļu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā
TV24
“Tā pircēja veikalā nevar pateikt pat vienu vārdu latviski!” Deputāte norāda uz lielu kļūdu, kas tika pieļauta 90.gados
Lasīt citas ziņas

* Ja ir izteikts asinsvadu trauslums un veidojas arī zilumi, pēc rūpīgas izmeklēšanas jālieto ārsta izrakstītie recepšu medikamenti asinsvadu sieniņu stiprināšanai.

* Deguna gļotādas stiprināšanai, īpaši karstā laikā vai apkures sezonā, palīdz tās mitrināšana ar ziedēm un pilieniem, kas satur sezama, smiltsērkšķu vai kādu citu eļļu. Var arī izmantot ūdens gelu, kas pārklāj gļotādu.

PADOMS


Kā apturēt deguna asiņošanu


CITI ŠOBRĪD LASA

Ārste Gunta Sumeraga iesaka: “Vispirms stipri saspiež kopā nāsis un neatlaižot tur vismaz 10 – 30 minūtes. Pirms tam degunā var ielikt vates tamponu ar asinsvadus sašaurinošiem deguna pilieniem, piemēram, “Xymelin”. Galvu tur taisni vai nedaudz noliektu uz priekšu. Uz pieres vai pakauša uzliek vēsu kompresi, piemēram, no aukstā ūdenī samitrinātas drānas vai dvielī ietītiem ledus gabaliņiem, saldētu pelmeņu vai dārzeņu pakas. Ļoti spēcīgas asiņošanas gadījumā, ja to 30 minūšu laikā neizdodas apturēt, jāmeklē mediķu palīdzība vai jāizsauc neatliekamās palīdzības brigāde.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.