Foto – Shutterstock

3 vingrojumi acu atpūtai un muskuļu treniņam 0

1. Pārmaiņus skatīties tuvumā un tālumā, to atkārtojot 10 reižu. Piemēram, rokās turēt pildspalvu ar uzrakstu, ko skaidri saskatām, un pēc tam fokusēt skatienu caur logu uz pretējās mājas numuru.

Reklāma
Reklāma
Ja jums ir 12 šādi ieradumi, pastāv lielāka iespēja nomirt agri 2
Putins jau šovasar var gūt panākumus Ukrainā, kas draud ar haosu Baltijā. Britu ģenerāļi ieskicē drūmākos scenārijus notikumu attīstībai 343
Krievijā gandrīz pilnībā nodegušajā Putina rezidencē notikuši dīvaini eksperimenti
Lasīt citas ziņas

2. Izkustināt acu muskuļus, paskatoties visos virzienos – pa labi, kreisi, uz augšu, leju, diagonāli –, un veikt rotējošas kustības, raugoties pulksteņa rādītāja kustības virzienā un pretēji tam.

3. Samiegt acis, cik stipri iespējams, noturēt 3–5 sekundes un atvērt, cik vien plaši var, uz 3–5 sekundēm un atslābināt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja pārmērīgas redzes slodzes dēļ radušās sūdzības, tad, reizi dienā veicot šādus vingrojumus, uzlabojums būs jūtams jau dažu nedēļu laikā. Tas gan nenozīmē, ka pēc tam acis drīkst noslogot bez atpūtas.

5 ieteikumi acu labsajūtai darbā ar datoru

1. Novietojiet datoru tā, lai monitora virsma atrastos perpendikulāri logam un uz tā nespīdētu gaisma, kas atstarojoties žilbina un samazina redzes kontrastu. Liekās gaismas novēršanai noderēs žalūzijas vai aizkari.

2. Noregulējiet datora ekrānu atbilstīgā spožumā, lai būtu pietiekams redzes kontrasts.

3. Raugieties, lai monitora augšējā mala būtu acu līmenī vai zemāk. Skatoties uz leju, acīm ir vieglāk fokusēt attēlu un no tām iztvaiko mazāk asaru.

4. Vēdiniet telpas un ņemiet vērā, ka kondicioniera ietekmē acis kļūst sausas.

5. Ja strādājot izmantojat galda lampu, novietojiet to kreisajā pusē (kreiļi – labajā pusē), lai neveidotos ēna no rokas, gaisma plūstu no sāna un neatspīdētu pret ekrānu.

KONSULTĒJUSI “OUTLET OPTIKA” OPTOMETRISTE SARMĪTE GŽIBOVSKA

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.