Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto
Foto-Shutterstock

Kādas veselības problēmas kavē ieņemt bērnu? 0


Neauglības cēlonis var būt novirzes no normas hormonu līmenī, alerģijas, par ko pāris nav nojautis, ir pārtikas produktu nepanesība. Reproduktīvajā sistēmā problēmas izlien ārā. Iespējams, ar hormoniem viss kārtībā, dzemdes kakls vesels, bet gļotu nav. Pārbaudēs atklājas, ka kaut kas jāmaina uzturā. Arī celiakija, mainīts vairogdziedzera stāvoklis vai dzīvesveids var būt neauglības cēlonis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Lasīt citas ziņas

Lai konstatētu, vai pāris ir auglīgs vai neauglīgs, gļotas nav jānovēro gadu. Ja viņiem ar veselību viss ir kārtībā, sieviete jau sešu ciklu laikā ieņem bērniņu. Ja tas nenotiek, jāsāk meklēt cēloni.

Tas nozīmē, ka pārim jāveic papildu izmeklējumi?

CITI ŠOBRĪD LASA

Pati pagaidām nevaru uzņemties ārstēšanu, tāpēc pāri gatavoju ārstēšanas turpinājumam ārvalstīs, pārsvarā kādā no Polijas klīnikām. Uz turieni dodas jau ar hormonu analīzēm, asinsanalīzēm, uztriepēm, kas sievietei veiktas noteiktās cikla dienās, ar sonogrāfijas rezultātiem (pārbaudām, vai sievietei nav kāds patoloģisks veidojums) un citiem izmeklējumiem.

Kādas manipulācijas veic Polijā?

Izvērtē analīzes, izraksta gan hormonu, gan vitamīnu terapiju. Pēc trim mēnešiem jābrauc atrādīties. Vīrietim veic spermogrammu, pārbauda hormonus, nosaka dzelzs, B12, D vitamīna līmeni asinīs. Analīzes veic abiem. Visbiežāk problēmas ir abiem.Tas ir maksas pakalpojums.

Vai visi pāri var atļauties doties uz Poliju, lai turpinātu ārstēšanos?

Jā, atduras pret naudu, līdz ar to ārstēšana bremzējas. Finanšu trūkums aptur, kaut gan manas konsultācijas nav dārgas.

Kreitona modeļa mācības ir saderinātajiem, laulātajiem, pāriem pēc mākslīgās apaugļošanas, pēc kontracepcijas lietošanas, pēc dzemdībām, vienvārdsakot, jebkuram pārim vai sievietei reproduktīvajā vecumā. Naprotehnoloģijas programma ir paredzēta precētiem pāriem. Naprotehnologi pārsvarā ir katoļi, reti kad citu konfesiju pārstāvji.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.